Adriandeska Opublikowano 1 czerwca 2017 o 14:44 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2017 o 14:44 @amdp u Ciebie skrzynia biegów dobra, więc stage 3 może wyjdzie 380ps /460Nm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ganczar777 Opublikowano 2 czerwca 2017 o 06:45 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2017 o 06:45 @Shaarky gratulacje :) jeszcze troche i na mnie też przyjdzie czas :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shaarky Opublikowano 2 czerwca 2017 o 19:46 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2017 o 19:46 Po le cam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emylpe Opublikowano 2 czerwca 2017 o 22:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2017 o 22:17 @Shaarky kusisz, kusisz. Jeszcze nie odebrałem samochodu, a już rozważam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shaarky Opublikowano 3 czerwca 2017 o 06:49 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2017 o 06:49 To całe forum to pokuszenie!@maro@anomal @1bizkit @adriandeska@lemur@scary same szatany!!! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriandeska Opublikowano 3 czerwca 2017 o 11:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2017 o 11:04 4 godziny temu, Shaarky napisał: To całe forum to pokuszenie!@maro@anomal @1bizkit @adriandeska@lemur@scary same szatany!!! A co gorzej Ci się jeździ ?? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shaarky Opublikowano 3 czerwca 2017 o 18:43 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2017 o 18:43 Nie chcę zapeszać :) narazie jest super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 3 czerwca 2017 o 19:30 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2017 o 19:30 Się ojciec Wirgilusz znalazł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1bizkit Opublikowano 3 czerwca 2017 o 19:46 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2017 o 19:46 12 godzin temu, Shaarky napisał: To całe forum to pokuszenie!@maro@anomal @1bizkit @adriandeska@lemur@scary same szatany!!! Pokażmy Polakom ze maja docenić kury bo tylko fałwej i ałdi się dla nich liczą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przybysz86 Opublikowano 5 czerwca 2017 o 16:42 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2017 o 16:42 pytanie mam bo mnie to zawsze intrygowało - czy jest sens stage 3 na ośce? Tym się da jeszcze skręcać? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torzech Opublikowano 5 czerwca 2017 o 19:27 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2017 o 19:27 2 godziny temu, przybysz86 napisał: pytanie mam bo mnie to zawsze intrygowało - czy jest sens stage 3 na ośce? Tym się da jeszcze skręcać? :D Miałem 392KM na oście w Leonie. Da się tym jeździć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1bizkit Opublikowano 5 czerwca 2017 o 20:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2017 o 20:12 3 godziny temu, przybysz86 napisał: pytanie mam bo mnie to zawsze intrygowało - czy jest sens stage 3 na ośce? Tym się da jeszcze skręcać? :D Na pewno lepiej niż seria. Wszystkie Stage 3 są używane jako daily cary przez cały rok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriandeska Opublikowano 6 czerwca 2017 o 07:02 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2017 o 07:02 14 godzin temu, przybysz86 napisał: pytanie mam bo mnie to zawsze intrygowało - czy jest sens stage 3 na ośce? Tym się da jeszcze skręcać? :D Jakbym nie wydawał kasy na nowe autko rodzinne, to zapewne stage 4 by się pojawił. Obecnie 380 ps/450 Nm i żadnych problemów, skręca nawet lepiej, trzyma się zakrętów bo na gwincie AP, komfort lepszy niż w serii. Nawet moja żona umie tym spokojnie oczywiście jeździć, a do Xtraila się boi bo za duży Jedyny ból, że opony max. na 3 miechy z przodu starczają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpo Opublikowano 6 czerwca 2017 o 07:49 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2017 o 07:49 Pozwólcie, że zadam laickie pytanie: jak ze spalaniem po 0.5 lub 1? Więcej/mniej/tyle samo? ;) Po roku jazdy nosi mnie, żeby mojego Scout'a 1.8 podciągnąć trochę w górę. Mam jeszcze 3lata gwarancji, a że kompletnie zielony jestem w tych tematach, to pewnie bezpiecznie zrobiłbym 0.5. Mam jeszcze kilka przeglądów w ASO przed sobą. Takie zmiany pociągają za sobą coś jeszcze? Częstsze zmiany oleju, filtrów, etc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 6 czerwca 2017 o 08:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2017 o 08:59 @szpo 0,5 daje sporo mniej niż stage 1. Stage 1 jest bezpieczniejszy dla silnika (ale prowadzi do utraty gwarancji). Co do wymian oleju itd. To standard maks co 15 tyś km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriandeska Opublikowano 6 czerwca 2017 o 08:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2017 o 08:59 @szpo Jeżeli jeździsz tak jak przed czipem lub boxem to spalanie w dół 0,5-1 l/setkę. Z doświadczenia powiem, że raczej jednak wzrasta, bo częściej sprawdzasz możliwości samochodu Olej trza co 15 tys. km max. wymieniać, można jeszcze wkładkę k&n filtra powietrza założyć. Ogólnie to są bardzo bezpieczne modyfikacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolf Opublikowano 6 czerwca 2017 o 09:09 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2017 o 09:09 Jak to jest z tymi filtrami k&n bo sam sie zastanawialem ale po przeczytaniu kilkunastu for odpuscilem sobie, zwlaszcza jak zobaczylem porownanie z hamowni gdzie nie bylo zadnych przyrostow :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torzech Opublikowano 6 czerwca 2017 o 09:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2017 o 09:31 21 minut temu, Wolf napisał: Jak to jest z tymi filtrami k&n bo sam sie zastanawialem ale po przeczytaniu kilkunastu for odpuscilem sobie, zwlaszcza jak zobaczylem porownanie z hamowni gdzie nie bylo zadnych przyrostow :D Ja mam u siebie K&N. Jak z nim jest? Hmm... Silnik jeszcze żyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpo Opublikowano 6 czerwca 2017 o 09:42 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2017 o 09:42 41 minut temu, Kamil RS230 napisał: Stage 1 jest bezpieczniejszy dla silnika. Możesz krótko rozwinąć tę myśl? :) Dopłacałem do gwarancji, więc nie chciałbym z niej rezygnować. Tym bardziej, że auto to też po części moje narzędzie pracy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 6 czerwca 2017 o 10:42 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2017 o 10:42 @szpo Panowie @anomal @ucho235 @maro @Adriandeska Bardziej się znają na tych sprawach i może coś wyjaśnią:) Ja za darmo dostałem przedłużoną gwarancję i też się boję jej utraty ale raz się żyje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriandeska Opublikowano 6 czerwca 2017 o 10:53 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2017 o 10:53 @Wolf ja k&n miałem w cordobie, octavii 1, clio 3, O3 przy programie i nic złego się nie działo, oczywiście na przyrosty mocy nie ma co liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolf Opublikowano 6 czerwca 2017 o 11:20 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2017 o 11:20 Jak coś porządnego sie sypnie to i tak zrobią wszystko, żeby wskazać, że to z Twojej winy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surf Opublikowano 6 czerwca 2017 o 11:49 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2017 o 11:49 4 godziny temu, szpo napisał: Pozwólcie, że zadam laickie pytanie: jak ze spalaniem po 0.5 lub 1? Więcej/mniej/tyle samo? ;) Po roku jazdy nosi mnie, żeby mojego Scout'a 1.8 podciągnąć trochę w górę. Mam jeszcze 3lata gwarancji, a że kompletnie zielony jestem w tych tematach, to pewnie bezpiecznie zrobiłbym 0.5. Mam jeszcze kilka przeglądów w ASO przed sobą. Takie zmiany pociągają za sobą coś jeszcze? Częstsze zmiany oleju, filtrów, etc? wykupiłem dodatkową, a i tak zrobiłem program :D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maliniak Opublikowano 6 czerwca 2017 o 12:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2017 o 12:08 Bo stać mnie! Proste :D Też tak zrobiłem. Ledwo 8k przejechane i wszystko wina tych tutaj delikwentów :D Program często poprawia charakterystykę pracy silnika, bo jest tworzony konkretnie pod twój, a nie globalnie pod wszystkie tego typu motory - stąd jest lepszy i bardziej bezpieczny niż box. Do tego wszystko jest robione w granicach rozsądku i wykorzystuje potencjał, nic więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przybysz86 Opublikowano 6 czerwca 2017 o 14:40 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2017 o 14:40 2 godziny temu, Maliniak napisał: Program często poprawia charakterystykę pracy silnika, bo jest tworzony konkretnie pod twój, a nie globalnie pod wszystkie tego typu motory - stąd jest lepszy i bardziej bezpieczny niż box. Do tego wszystko jest robione w granicach rozsądku i wykorzystuje potencjał, nic więcej. ale jest różnica między "program da lepsze rezultaty" a "box jest niebezpieczny". Używając stwierdzenia, że program jest bezpieczniejszy sugerujesz, że box nie jest - czy faktycznie tak jest? Bo jeśli box po prostu daje mniej przyrostu żeby zachować ten sam poziom bezpieczeństwa to jedno ale jeśli box daje mniej przyrostu i do tego mają mi tłoki przez głowicę wyskoczyć po 50k km to już inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi