Skocz do zawarto艣ci

Dziwne odpalanie

Tomasz Kmie膰

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam taki problem pacjent 2.0 tdi cupa dsg

Samoch贸d odpala raz normalnie a raz po prostu kr臋ci d艂ugo niekiedy bardzo d艂ugo mo偶na powiedzie膰 偶e bardzo nieregularnie , mia艂 kto艣 taki przypadek ? Og贸lnie wszytko jest super nic sie nie dzieje ale jest to denerwuj膮ce...

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• 3 tygodnie p贸藕niej...
  • 2 tygodnie p贸藕niej...

@JanZ 聽Ja nie znalaz艂em 偶adnej zale偶no艣ci. Czyta艂em 偶e mo偶e by膰 problem z czujnikiem po艂o偶enia wa艂ka rozrz膮du, czujnikiem temperatury paliwa no i tak jak kto艣 wspomnia艂 powy偶ej akumulator.聽

Odno艣nik do komentarza

Witam ponownie,

akumulator wymieniony, jest lepiej, ale nie jest idealnie. To chyba nie to. Wyczyta艂em gdzie艣 na niemieckim forum, 偶e pomaga wymiana baterii w kluczyku, wymieni艂em - nie pomog艂o. Wed艂ug ASO wszystko jest jak najbardziej ok i nie widz膮 konieczno艣ci dalszego dzia艂ania.

Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...
4 godziny temu, JanZ napisa艂:

Tak samo. Raz odpala od strza艂a po 3 dniach postoju, nast臋pnym razem po 7 godzinach kr臋ci kilka sekund.

Gdzie艣 na grupie na fb ch艂opacy pisali, 偶e pomaga wymiana przeka藕nika nr 645 w skrzynce pod mask膮. Pono膰 do 2015r mia艂y jak膮艣 wad臋. Mo偶e warto spr贸bowa膰?

Odno艣nik do komentarza

Hej, pojecha艂em zg艂osi膰 ten problem do serwisu, co sie okaza艂o przy przebiegu 20 ty艣 wymiana rozrz膮du i rolek, oczywi艣cie wszystko za free na gwarancji.

A co najdziwniejsze problem z dziwnym odpalaniem znik艂, jaki to mia艂o zwi膮zek to nie mam poj臋cia, ale teraz odpala miodzio.

Odno艣nik do komentarza

1 godzin臋 temu, kenzi napisa艂:

Hej, pojecha艂em zg艂osi膰 ten problem do serwisu, co sie okaza艂o przy przebiegu 20 ty艣 wymiana rozrz膮du i rolek, oczywi艣cie wszystko za free na gwarancji.

A co najdziwniejsze problem z dziwnym odpalaniem znik艂, jaki to mia艂o zwi膮zek to nie mam poj臋cia, ale teraz odpala miodzio.

Mo偶e rozrz膮d przeskoczy艂 i dlatego dziwnie odpala艂o, czasem przeskok o 1 z膮bek powoduje , 偶e 藕le odpala a silnika nie rozwali

Odno艣nik do komentarza

Mo偶e poprawa zwiazana jest z wy偶szymi temperaturami na zewnatrz. Moja stala tydzien bo bylem na wakacjach i dzisiaj odpala na dotyk. U mnie na gwarancji byla wymieniona pompa wody bo byly wadliwe.

Odno艣nik do komentarza

Ja mam zwykly kluczyk i sytuacja ta sie zdarza. Niemcy jeszcze pisz膮 偶eby rope lepsz膮 lac. Pojezdze tydzien na vervie a potem tydzien na zwyklym ON i zobacze czy bedzie r贸偶nica. Pisz膮 te偶 ze problem nasila sie w przedziale temperatur 10-18 stopni.

Odno艣nik do komentarza

Dok艂adnie miedzy 10 a 18 stopni tak jak by mia艂 problem z zap艂onem.

Ja mam odpalanie z guzika i my艣la艂em 偶e w tym jest problem bo czasem auto zaczyna odpala膰 zanim "艣wi艅ski ogonek" zga艣nie. Ja jednak znalaz艂em zast臋pcze rozwi膮zanie odpalam tak jak zim膮 za drugim podgrzewaniem 艣wiec. Czyli zap艂on wszystko zga艣nie, wy艂膮cze i jeszcze raz zap艂on i dopiero z sprz臋g艂em wci艣ni臋tym . Od chwili gdy tak odpalam ju偶 wcze艣niej omawiany problem znik艂.

Odno艣nik do komentarza

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Przywr贸膰 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

• Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Ta strona u偶ywa ciasteczek aby dawa膰 najlepsz膮 jako艣膰 korzystania ze spo艂eczno艣ci Octavia.team