Jump to content

Odnowienie lamp

rrobert

Recommended Posts

Witam

od jakiegoś czasu korciło mnie regeneracja lamp w O3 xenon

IMG_0101.JPG

samo szkło było bardzo zniszczone i sama soczewka brudna co pokażą zdjęcia 

dawca "szkła" stara lampa. i tu ciekawostka xenon jak i zwykła ma to samo "szkło". różnica w tym ze cały osprzęt w xenonie jest w lampie a w żarówce na "szkle"

rozklejanie lampy. 

opalarka nagrzewamy powoli i rozklejamy, potem rozbieramy lampe na części pierwsze. później zdjęcia. pierwszą robiłem na czuje drugą  wiem już jak.

efekt lepiej niż ok. czas na demontaż lampy na czynniki pierwsze ok 2 godzin następna to max 1 godzina

IMG_0100.JPG

IMG_0103.JPG

IMG_0102.JPG

Na dzien dzisiejszy odbłyśnik lux. Lampa swieci o wiele lepiej i światłem xenonowym a nie żółtym jutro jak rozbiorę  lampe to zrobię zdjęcia odbłyśnika. Ale w tej lewej był czysty ale osprzęt lampy brudny i szary. Po myciu jak nowa 

• 4 years later...
  • 1 month later...
W dniu 18.05.2019 o 15:10, rrobert napisał(a):

Do zdjęcia lamp trzeba ściągnąć zderzak. Myłem płynem do mycia szyb. Soczewka była cała taka mleczna od wewnątrz tez 

22DE0286-EB11-42B8-8E59-ADDBEA6CE9C8.jpeg

Ja muszę wymienić lampę i żeby wyjąć to faktycznie trzeba zdejmować zderzak ? Dużo zachodu ze zdjęciem zderzaka możesz opisać gdzie mniej więcej odkręcić aby zdjąć?

W dniu 13.02.2024 o 23:45, Adam adam napisał(a):

Ja muszę wymienić lampę i żeby wyjąć to faktycznie trzeba zdejmować zderzak ? Dużo zachodu ze zdjęciem zderzaka możesz opisać gdzie mniej więcej odkręcić aby zdjąć?

tak trzeba w przed fl są 4 śruby które trzymają zderzak do błotnika ze słabym dostępem. nadkola do demontażu i wymień te śruby torx na zwykłe sześciokątne na przyszłość.  

zderzak_przedni.pdf

• 1 year later...