xFlop Opublikowano 3 stycznia 2020 o 13:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2020 o 13:47 Witam Czy ktoś ma może wiedzę jakie turbo występuje przy silniku 1.4 TSI 150KM (CZDA)? Jestem zupełnie zielony w temacie a chciałem się zorientować czy turbo przy tym silniku jest ze zmienną geometrią czy stałą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2626 Opublikowano 3 stycznia 2020 o 14:43 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2020 o 14:43 tam jest turbo z zaworem upustowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xFlop Opublikowano 3 stycznia 2020 o 15:43 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2020 o 15:43 58 minut temu, wojtek2626 napisał: tam jest turbo z zaworem upustowym Dzięki, wiesz to z doświadczenia czy znalazłeś gdzieś informację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_gw Opublikowano 3 stycznia 2020 o 21:39 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2020 o 21:39 W silnikach benzynowych w znacznej większości występuje wyłącznie zawór upustowy - Waste Gate i taki równie jest we wszystkich silnikach TSI od 1.0 do 2.0, łącznie z 1.4.Zmienna geometria występuje natomiast w często w dieslach, zwłaszcza w autach osobowych i tak też jest w dieslu 1.6 oraz 2.0 TDI.W ciężarówkach mamy natomiast zawór upustowy WastGateWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu TapatalkaW silnikach benzynowych w znacznej większości występuje wyłącznie zawór upustowy - Waste Gate i taki równie jest we wszystkich silnikach TSI od 1.0 do 2.0, łącznie z 1.4.Zmienna geometria występuje natomiast w często w dieslach, zwłaszcza w autach osobowych i tak też jest w dieslu 1.6 oraz 2.0 TDI.W ciężarówkach mamy natomiast zawór upustowy WastGateWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu TapatalkaW silnikach benzynowych w znacznej większości występuje wyłącznie zawór upustowy - Waste Gate i taki równie jest we wszystkich silnikach TSI od 1.0 do 2.0, łącznie z 1.4.Zmienna geometria występuje natomiast w często w dieslach, zwłaszcza w autach osobowych i tak też jest w dieslu 1.6 oraz 2.0 TDI.W ciężarówkach mamy natomiast zawór upustowy WastGateWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xFlop Opublikowano 4 stycznia 2020 o 14:11 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2020 o 14:11 16 godzin temu, daniel_gw napisał: W silnikach benzynowych w znacznej większości występuje wyłącznie zawór upustowy - Waste Gate i taki równie jest we wszystkich silnikach TSI od 1.0 do 2.0, łącznie z 1.4. Zmienna geometria występuje natomiast w często w dieslach, zwłaszcza w autach osobowych i tak też jest w dieslu 1.6 oraz 2.0 TDI. W ciężarówkach mamy natomiast zawór upustowy WastGate Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka W silnikach benzynowych w znacznej większości występuje wyłącznie zawór upustowy - Waste Gate i taki równie jest we wszystkich silnikach TSI od 1.0 do 2.0, łącznie z 1.4. Zmienna geometria występuje natomiast w często w dieslach, zwłaszcza w autach osobowych i tak też jest w dieslu 1.6 oraz 2.0 TDI. W ciężarówkach mamy natomiast zawór upustowy WastGate Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka W silnikach benzynowych w znacznej większości występuje wyłącznie zawór upustowy - Waste Gate i taki równie jest we wszystkich silnikach TSI od 1.0 do 2.0, łącznie z 1.4. Zmienna geometria występuje natomiast w często w dieslach, zwłaszcza w autach osobowych i tak też jest w dieslu 1.6 oraz 2.0 TDI. W ciężarówkach mamy natomiast zawór upustowy WastGate Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Wielkie dzięki za odpowiedź. Też poczytałem trochę artykułów, poszukałem tej części po modelu auta, typie silnika w kilku sklepach i faktycznie wszystko wskazuje na zawór upustowy. Raz jeszcze dzięki :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi