Jump to content

Skoda Karoq

LEMUR

Recommended Posts

Zgrabnie wygląda, ciekawe jak go wycenią?

4 godziny temu, scary napisał:

Ja na żywo nie oglądałem ale zapowiada się fajnie :-) taki odpowiednik Tiguana będzie wreszcie :-P 

pewnie silniki jakie tam dadzą to będzie 1.4TSI max i tyle, żeby za bardzo z Tiguanem nie konkurowało :-P 

Będzie nowy 1,5 TSI a najmocniejszy silnik 2.0TDI 190KM 

http://m.onet.pl/moto/testy-nowe,kjbxg1

Edited by Piotrekdk (see edit history)

9 godzin temu, Piotrekdk napisał:

Zgrabnie wygląda, ciekawe jak go wycenią?

Będzie nowy 1,5 TSI a najmocniejszy silnik 2.0TDI 190KM 

http://m.onet.pl/moto/testy-nowe,kjbxg1

Ehhh no to kapa :-/ mogli chociaż dać te 2.0TSI 180KM co jest w Kodiaqu..

• Lubię to 1

• 2 months later...
  • 2 months later...
1 godzinę temu, FakeRS napisał:

Podobno od przyszłego roku w Superbie, Kodiaq'u oraz Octavii ;)

Nie wiem czemu ale mnie jakoś nie przekonują te wyświetlacze - może przekonałbym się do niego jakbym dłużej z nim pojeździł :-P jakoś czuję się przywiązany do bardziej analogowego obrotomierza i prędkościomierza :-D 

Poza tym mam wątpliwości czy taki bajerek przed kierownicą to nie zbyt duże odciąganie uwagi kierującego - już widzę jak przeciętny Kowalski spowoduje wypadek bo bawił się na wyświetlaczu i się się na niego zagapił :-P 

1 minutę temu, FakeRS napisał:

@scary dosłownie te same uczucia mam ;) Skoda musi iść do przodu - VW i Audi ma już te zegary, więc odstęp już i tak duży  

@FakeRS no niestety już wszyscy producenci idą w tym kierunku... chociaż na szczęście nie robią tego jak w Mercedesie gdzie to już kompletnie tragicznie wygląda :-P 

BMW jeszcze chyba w zeszłym roku łączył jedno z drugim (analogowe + ładnie wkomponowany wyświetlacz na środku gdzie było poczucie że to jedna "całość"), w tym roku zostawili chyba tylko dodatkowe wypukłe ramki i zrobili już resztę cyfrową :-P 

Więc niestety jest to już chyba nieuniknione :-P