Jump to content

Aktualizacja Columbus Amundsen Bolero Swing

Namo

Recommended Posts

Witam!!!

Jaki jest najnowszy soft do Bolero?

Mam problem z AA, co kilka połączeń występuje u mnie efekt rozlanego wyświetlacza. Jak wyjmę kabel i podłączę zaraz jest ok. Przerobiłem już z 10 różnych kabli(teraz mam szybki 5GB i 60 cm długości) i jest to samo, poza tym jest wszystko ok, nic nie rozłącza, nic się nie tnie, BT ok. Może nowszy soft załatwi temat

20221114_113350.jpg

7 godzin temu, pab567 napisał:

Nie ma nawigacji, bez fizycznej ingerencji w radio nic nie zrobisz, można podnieść do 0480 po wcześniejszym zhackowaniu ale kanały lewy i prawy będą zamienione.

Systemy infotainment w grupie VAG

Dzieki za odpowiedź.

A jaka jest wersja bezpieczna plug&play bez hakowania ?

Warto w ogóle modyfikowac jednostkę by podnosić do wersji 0480 ? Zastanawiam się czy gra jest warta świeczki .

Edited by Danielek (see edit history)

Witam. Posiadam w swoim aucie radio jak na foto. Przy próbie wejścia na mirrorlink wyskakuje komunikat aby skontaktować się z aso w celu wprowadzenia kodu aktywacyjnego. Czy jest możliwość aktywacji tego w inny sposób niż przez aso?
I kolejna rzecz. Czy z tą jednostką można jeszcze coś zdziałać oprócz tego mirrorlink, czy zostaje tylko wymiana? 22bf63e18c72f78c07534eaf70ce8d32.jpg

1. Tak, można zhackować jednostkę, w Twoim przypadku wymaga to otworzenia jednostki, podlutowania się pod EMMC i ręcznej modyfikacji kilku plików w EMMC przy użyciu komputera. Jeśli jesteś zainteresowany zapraszam na PW.

2. SmartLink czyli Android Auto, Aplle CarPlay i MirrorLink, dodatkowo obsługa głosowa oraz Performance Monitor (Sport HMI).

a czy do 53Q0035840C sprzęt H41 można zhackować :

1. Performance Monitor (Sport HMI).  ( czy to tylko te 3 zegary czy można jakieś tryby jazdy wybierać itd?, mam tylko skromne 1.4)

2. Obsługę głosową

3. Wykrywanie zmęczenia kierowcy (kawa na wyświetlaczu, to chyba realizuje układ kierowniczy jak robimy ospałe kontry)

Smartlink+ mam aktywny

• 3 weeks later...
Dnia 27.12.2022 at 15:10, pab567 napisał:

Softy macie na PW. Wszystko się da zrobić ale w tych jednostkach (Bolero) wymaga to otworzenia radia, podlutowania się pod EMMC i zmiany kilku plików z kompa. Nie jestem koło Wrocławia ale mogę zrobić jak mi wyślesz kurierem.

Dzięki za odpowiedź.

Możesz coś więcej napisać na temat "otworzenia radia, podlutowania się pod EMMC i zmiany kilku plików z kompa"?

• Namo featured this topic