22Tomaszz Opublikowano 5 kwietnia 2017 o 16:06 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 kwietnia 2017 o 16:06 Najpierw bym próbował wymienić sam wyświetlacz jak już [mention=1399]szefu55[/mention] będzie miał je na stanie. Potem sprawdzę czy te bajery są mi tak niezbędne bo wydawać kasę kiedy w połowie 2019 roku na 100% będę lifta miał z tym wszystkim.Ten widok satelitarny to można sobie zrobić bez problemu po mirror linku.Poza tym odpowiedz sobie na pytanie ile razy jechałeś z nawigacją Google w telefonu i ile z tych razów jechałeś w trybie widoku satelitarnego :) Najpierw bym próbował wymienić sam wyświetlacz jak już [mention=1399]szefu55[/mention] będzie miał je na stanie. Potem sprawdzę czy te bajery są mi tak niezbędne bo wydawać kasę kiedy w połowie 2019 roku na 100% będę lifta miał z tym wszystkim.Ten widok satelitarny to można sobie zrobić bez problemu po mirror linku.Poza tym odpowiedz sobie na pytanie ile razy jechałeś z nawigacją Google w telefonu i ile z tych razów jechałeś w trybie widoku satelitarnego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemi1 Opublikowano 6 kwietnia 2017 o 09:51 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 kwietnia 2017 o 09:51 17 godzin temu, mcq napisał: Tak się zastanawiałem czy będą jakieś błędy po podmianie. Jest utrzymujący się@szefu55 masz jakieś doświadczenia? Rozumiem, że.. takmusibyć ;) Taptap XZ3C Patrzyłeś tu? http://audienthusiasts.com/Application_SVMError.html http://forums.ross-tech.com/showthread.php?3998-Does-VAG-recognize-VCDS-as-diagnostics-tool/page2 może to pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szefu55 Opublikowano 22 maja 2017 o 11:54 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 maja 2017 o 11:54 Witam Wszystkich po chwili nieobecności :) W piątek był u mnie golf VII na doposażeniu w navi i duży wyświetlacz oraz klient z Krakowa. Zadzwonił o 11, ustaliliśmy fakty a o 14:30 miał już Columbusa z navi i rogala na ustach :) Cały zabieg trwał chwilę, bez problemu, bezinwazyjnie dla samochodu. I wcale nie musi to być MIB II, to jest sprzęt dla wymagających i umiejących go wykorzystać. To tak jak z nawigacjami przenośnymi, każdy oczywiście chce Całą Europę ale większość tych ludzi nigdy nie wyjedzie poza Polskę :D Mam całe zestawy Plug&Play. Jednostka z aktywnymi mapami, usługami,wybieraniem głosowym itd.... Ekran w stanie jak nowy ,kupiony w serwisie 8" Columpus. Do tego gwarancja i wsparcie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan_krk Opublikowano 22 maja 2017 o 21:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 maja 2017 o 21:31 9 godzin temu, szefu55 napisał: I wcale nie musi to być MIB II, to jest sprzęt dla wymagających i umiejących go wykorzystać. A w czym MIB2 będzie lepsze od MIB1? Tak na chłopski rozum... Rozumiem, że w MIB1 nie będzie Mirror Linka tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemi1 Opublikowano 22 maja 2017 o 21:32 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 maja 2017 o 21:32 Co ma ekran do MirroLinka jesli sam ekran wymieniasz?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan_krk Opublikowano 22 maja 2017 o 22:50 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 maja 2017 o 22:50 A kto powiedział, że sam ekran wymieniam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szefu55 Opublikowano 23 maja 2017 o 06:29 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 maja 2017 o 06:29 MIB 2 jest niby szybszy - faktycznie mapa aktualizuje się szybciej :D i ma mirror link. Montowałem kilka mib I iteż sa niczego sobie,nie każdy potrzebuje wszystkich funkcji oferowanych przez MIB 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcq Opublikowano 23 maja 2017 o 09:30 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 maja 2017 o 09:30 MIB 2 jest niby szybszy - faktycznie mapa aktualizuje się szybciej :D i ma mirror link. Montowałem kilka mib I iteż sa niczego sobie,nie każdy potrzebuje wszystkich funkcji oferowanych przez MIB 2.Coś tu pokrecileś.MirrorLinka wlasnie posiada MIB 1 ale tutaj zeby miec ekran 8 cali trzeba iść w Columbusa (lub Amundsena)MIB 2 posiada Smartlinka ktory zawiera w sobie AndroidAuto, CarPlay i wlasnie MirrorLinka.I tutaj wystarczy już jednostka Bolero by założyć ekran 8 cali od Columbusa.Po wielu testach wycofalem z sie używania MirrorLinka.. To jest za bardzo nie dopracowane i nie dość, że mamy ograniczoną liste tel to jeszcze różnice w dzialaniu np miedzy HTC, Sony czy Samsungiem i na dokładkę pomiędzy wersjami Androida sa conajmniej denerwujące. W jednym działa cos, w drugim już nie..Dodatkowo sa roznice w sposobie dzialania SmartLinka pomiedzy pierwszym MIB2 z MY16 (Bolero wersja A a tym z MY17)Konczac temat.. Uważam, że optymalnym rozwiązaniem jest Bolero MIB2 z AndroidAuto.Pytanie jak to wyglada cenowo..MIB1 da nam plyte CD/DVD, MIB2 większy ekran z navi Google juz w Bolero.Pisze tu oczywiście o jednostkach do O3taptap 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milord Opublikowano 23 maja 2017 o 10:20 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 maja 2017 o 10:20 Ja też jestem zdania, że jednostka Bolero z wyświetlaczem Columbusa z MirrorLink byłaby optymalnym rozwiązaniem. Pytani czy to będzie gra warta świeczki, bo za 200/300,- różnicy już lepiej będzie pewnie ogarnąć zestaw z Amu/Columbem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szefu55 Opublikowano 23 maja 2017 o 12:27 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 maja 2017 o 12:27 Mib I oraz MIB II działąją na tych samych rozdzielczościach, tzn z dużymi wyświetlaczami 8" Jeśli ktoś ma w schowku jednostkę która ma mapy na karcie SD to ma MIB STD czyli inną jednostkę często nieobsługującą dużych wyświetlaczy typu Columbus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel123 Opublikowano 24 maja 2017 o 18:25 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 maja 2017 o 18:25 (edytowane) Teraz już zgłupiałem, czyli odbierając auto teraz w standardzie "style" co można zmodzić? Chyba nic? Edytowane 24 maja 2017 o 18:27 przez majkel123 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcq Opublikowano 24 maja 2017 o 18:40 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 maja 2017 o 18:40 Z Bolero FL (jaki to MIB??;)) chyba nic, bo nowy Columb9,2 ma raczej jeszcze wieksza rozdzielczość. Jednak okaże się jak ktoś pokusi się przełożyć ;)taptap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel123 Opublikowano 24 maja 2017 o 19:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 maja 2017 o 19:08 @Enriquezwrzucał ostatnio link do modów z Rosji, ale to pewnie komplet, nie wiem nie tłumaczyłem tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noize Opublikowano 27 maja 2017 o 14:52 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 maja 2017 o 14:52 witam, Panowie posiada ktoś opis każdego z byte ze sterownika 5F ? musze zakodować kilka rzeczy bo zmieniłem radio a nie mam u siebie opisów w vcds ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob_best Opublikowano 4 września 2017 o 06:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 września 2017 o 06:08 Dnia 22.05.2017 at 13:54, szefu55 napisał: Witam Wszystkich po chwili nieobecności :) W piątek był u mnie golf VII na doposażeniu w navi i duży wyświetlacz oraz klient z Krakowa. Zadzwonił o 11, ustaliliśmy fakty a o 14:30 miał już Columbusa z navi i rogala na ustach :) Cały zabieg trwał chwilę, bez problemu, bezinwazyjnie dla samochodu. I wcale nie musi to być MIB II, to jest sprzęt dla wymagających i umiejących go wykorzystać. To tak jak z nawigacjami przenośnymi, każdy oczywiście chce Całą Europę ale większość tych ludzi nigdy nie wyjedzie poza Polskę :D Mam całe zestawy Plug&Play. Jednostka z aktywnymi mapami, usługami,wybieraniem głosowym itd.... Ekran w stanie jak nowy ,kupiony w serwisie 8" Columpus. Do tego gwarancja i wsparcie. to była zmiana całej jednostki z Bolero MIB1 na Columba MIB1 czy samego ekranu? Co z zabezpieczeniem (component protection)? Ile taka przyjemność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szefu55 Opublikowano 4 września 2017 o 06:15 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 września 2017 o 06:15 Witam, cała zabawia jednostka i wyświetlacz to koszt 3 tys zł. Wszystko robię na miejscu lub wysyłam gotowy zestaw. Ochrona jest wyłączona, a wszystkie funkcje jednostki są aktywne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 4 września 2017 o 07:07 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 września 2017 o 07:07 Bob_BEST mam columbusa do sprzedania jednostkę odblokowaną plug & play Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam88 Opublikowano 4 września 2017 o 09:03 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 września 2017 o 09:03 Cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemi1 Opublikowano 4 września 2017 o 09:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 września 2017 o 09:11 @Adam88,Minimum wysilku: https://r.tapatalk.com/shareLink?url=https%3A%2F%2Foctavia%2Eteam%2Findex%2Ephp%3F%2Ftopic%2F876-Columbus-MIBi&share_tid=876&share_fid=1380987&share_type=tColumbus MIBiWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-skaler- Opublikowano 28 listopada 2017 o 22:52 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2017 o 22:52 A może wyświetlacz z Kodiaq-a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinb Opublikowano 29 listopada 2017 o 11:49 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2017 o 11:49 (edytowane) Wyswietlacz 5E0919605N i 5E0919605M sa montowane w Octaviach FL ten piereszy Bolero a drugi Amundsen, oferowany juz unas na allegro za kwote 1400 Pln. Sam szukam ekranu tego pierwszego do zakupu ale nikt w polsce jeszcze nie oferuje. To co udało mi sie znalezc to u sąsiadów z bliskiego wschodu idzie kupić. Edytowane 29 listopada 2017 o 13:21 przez marcinb (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milord Opublikowano 29 listopada 2017 o 12:37 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2017 o 12:37 48 minut temu, marcinb napisał: Wyswietlacz 5E0919605N i 5E0919605M sa montowane w Octaviach FL ten piereszy Bolero a drugi Amundsen, oferowany juz unas na allegro za kwote 1400 Pln. Sam szukam ekranu tego pierwszego do zakupu ale nikt w polsce jeszcze nie oferuje. To co idalo mi sie znalezc to u sąsiadów z bliskiego wschodu idzie kupić. Dobrze rozumiem, że nie zadziała to P&P ze starym Bolero MIB1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinb Opublikowano 29 listopada 2017 o 13:28 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2017 o 13:28 Trzeba by to sprawdzić. Na forum drive2.ru chlopaki montują to w Mib2. Unas jeszcze chyba nikt tego nie robił. Z tego co wiem wiekszy ekran 8 cali Columbus działa tylko we wtyczce trzeba zabek jeden wyciąć. Ale ten wątek jest na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-skaler- Opublikowano 29 listopada 2017 o 13:40 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2017 o 13:40 57 minut temu, Milord napisał: Dobrze rozumiem, że nie zadziała to P&P ze starym Bolero MIB1? Chyba będzie działać bo on tam jeszcze dokłada zestaw do Cantona MIB1. A ekrany też jest mniejszy niż w Bolero MIB2 więc raczej zakładane było to do MIB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szefu55 Opublikowano 26 lutego 2018 o 14:14 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2018 o 14:14 (edytowane) Siemka, Panowie mam dwa wyświetlacze 5E0919605M. stan idealny. gwarancja jak zawsze jest. Nie ma najmniejszej rysy. Puki co dwie sztuki. działają na zasadzie Plug&Play. cena 1200 zł sztuka. 784214344 jestem do godziny 16 później sms to się odezwę. Mam też jeden wyświetlacz 9" ale działa z jednostkami z połowy 2017 roku . Edytowane 26 lutego 2018 o 14:15 przez szefu55 (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi