Skocz do zawartości

Reklamy dla niezalogowanych
mez2008

octavia 3 LED w lampach przednich przeciwmgielnych

Recommended Posts

Wymieniłem żarówki na LED w lampach przednich przeciwmgłowych.
Zmieniłem ustawienia lamp w VCDS - brak informacji o spalonej żarówce.
W chwili obecnej nowe LEDy mrugają co drugie włączenie  świateł przeciwmgłowych.
 Raz świecą, raz mrugają, wystarczy włączyć jeszcze raz aby pracowały normalnie.
Czy ktoś miał taki sam problem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Reklamy dla niezalogowanych

A jakie ledy włożyłeś? I jakie kodowanie do nich wrzuciłeś?

Edytowano przez -skaler-

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Hlxg 2 Sztuk HB3 9006 HB4 H1 H3 H4 H7 H11 H8 LED Auto S2 LM Samochodów Car Styling Samochodów Reflektor Żarówki 72 W 6500 K 4300 K 8000 K
http://s.aliexpress.com/b6rqIzmQ?fromSns=Copy to Clipboard

Ja mam takie wsadzone i chodziły bez żadnego kodowania. Potem tylko zmieniłem żeby minimalnie się ściemniały i działa wszystko bez problemu. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

@mez2008 wiesz na jakich to jest diodach (nie widziałem w opisie z ali)? Miałem na oko identyczne, na diodach 5630 - nie mrugały, brak problemów technicznych. Z tym, że dawały dosłownie 0 światła, jedynie barwa była ok. Wyleciały po 1 dniu...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
22 minuty temu, mazzi86 napisał:

@mez2008 wiesz na jakich to jest diodach (nie widziałem w opisie z ali)? Miałem na oko identyczne, na diodach 5630 - nie mrugały, brak problemów technicznych. Z tym, że dawały dosłownie 0 światła, jedynie barwa była ok. Wyleciały po 1 dniu...

Świecą ładnie ( reaguja na zmianę wartości prądu od 0 do 127) tylko nie wiem dlaczego co drugi raz.

Czy jakaś adaptacja jest jeszcze potrzebna?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jeśli dobrze pamietam to jedynie przestawiłem przeciwmgielne na LED, żeby nie było błędu. Nic więcej nie ustawiałem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 godzinę temu, mazzi86 napisał:

Jeśli dobrze pamietam to jedynie przestawiłem przeciwmgielne na LED, żeby nie było błędu. Nic więcej nie ustawiałem.

Też tak zrobilem, ale co 2 właczenie przeciwmgielnych powoduje że LED'y mrugają zamias świcić :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wie ktoś z kolegów jak wyciąga się żaróweczki ze zderzaka ale w scout z 2018r?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Kup lepiej coś podobnego do tego co linka Ci wrzuciłem. Albo u Leca też ma takie zestawy. Zależy jak Ci na czasie zależy. I problem napewno zniknie bo to raczej z samymi żarówkami coś nie tak. A tamte przynajmniej będą świecić A nie dawać tylko biały kolor w lampie. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przed chwilą, -skaler- napisał:

Kup lepiej coś podobnego do tego co linka Ci wrzuciłem. Albo u Leca też ma takie zestawy. Zależy jak Ci na czasie zależy. I problem napewno zniknie bo to raczej z samymi żarówkami coś nie tak. A tamte przynajmniej będą świecić A nie dawać tylko biały kolor w lampie. 

o to to 😉

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przegląda tę stronę.

  • Kto jest online   3 użytkowników, 0 anonimowych, 33 gości (Zobacz pełną listę)


Reklamy dla niezalogowanych


×

Ważna informacja

Ta strona używa ciasteczek aby dawać najlepszą jakość korzystania ze społeczności Octavia.team