Skocz do zawartości

Reklamy dla niezalogowanych

Recommended Posts

Mam to samo, silnik CUPA i zaczynam zauważać, że jak na dworze jest cieplej to gorzej "kręci", przy minusowych temperaturach odpalał od strzała, przy +18-20 tez ok, ale jak postoi samochód tak na słońcu 5-7h i jest powyżej 25st to pokręci 3-4 sekundy...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Reklamy dla niezalogowanych

Prawda wymiana przekaźnika 645 pomaga na około 2 miesiące i problem powrócił. Jestem przed wymiana rozrządu wiec narazie nie będę szukał dalej zobaczymy po wymianie. Dziwi mnie tylko ze wymiana przekaźnika pomogła i to na długo 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Rozrząd nic nie daje zmiany w tym temacie. Jestem po wymianie jakieś 2 miesiące i nadal problem występuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Przeglądając forum golfa znalazłem taki filmik: 

Z tego co widzę - problem rozwiązany 😉

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Szkoda że w skodzie nic o tym nie wiedzą.

Ciekawe jest też to że niektórym pomaga wymiana przekaźnika 645

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

@Karol Kantykana to wygląda. Ktoś wymieniał sam zawór regulacyjny zostawiając starą obudowę i podobno na razie jest ok. Ja u siebie nie mam tego problemu, więc nie sprawdzę, ale wszystko wskazuje na to, że to rozwiązanie tego problemu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dziś zaglądnąłem pod maskę (silnik CUPA 2014r) i wygląda na to, że nie mam tego modułu VVT z filmiku. U mnie wygląda to tak. Ciekawe co w takim przypadku :/

_mini-1 (2).jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Hmm.... CKFC z 2014r. Problem jest a rozwiązania nadal nie widzę. Trzeba by się pokusić i zobaczyć co jest pod tym dekielkiem. 65b0de2432319ad4f07a5194e1510795.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Trzeba by gdzieś podjechać do aso i spr co jest pod spodem na rysunkach bo szkoda otwierać jak nie trzeba.

Nie mam teraz w okolicy ASO ale jak tylko będę miał możliwość to spr i kupie przekaźnik 645.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeżeli masz konto, zaloguj się aby pisać ze swojego konta.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link został automatycznie osadzony.   Wyświetl tylko jako link

×   Twoja poprzednia zawartość wypowiedzi została przywrócona..   Wyczyść edytor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przegląda tę stronę.

  • Kto jest online   11 użytkowników, 0 anonimowych, 30 gości (Zobacz pełną listę)


Reklamy dla niezalogowanych


×
×
  • Utwórz nowe...

Ważna informacja

Ta strona używa ciasteczek aby dawać najlepszą jakość korzystania ze społeczności Octavia.team