Jump to content

Namo

Recommended Posts

@Namo Mogłem to domówić (650zł) jak zamawiałem nówkę, ale pomyślałem że mi to nie potrzebne, więc zrezygnowałem... Także może to być kwestia samego oprogromowania i jak by tak było to pewnie nie tak prędko dadzą to razem z aktualizacją ( ze względu że trzeba zapłacić 650 za to )

Edited by WM66 (see edit history)

Ja a na tym dotykowym ekraniku Columbusa chciałbym mieć Windows 10 z dostępem do internetu. Radio online, teledyski i filmy dysku SSD albo z Youtube, mapy z Automapy albo Google Google Earth, Yanosik, wideorejestrator 4k. Więcej zabawy :zajebiste:

Jakbym nie miał stacji multimedialnej to takie coś bym kombinował. Ekran dotykowy 2 din + micro-pecet w bagażniku, spoko.

• Lubię to 1

To kolejny przypadek który kusi mnie żeby spróbować z portem Win 10 na RPi2. Z pewnością przetestuję w domu. w tym przypadku tylko rezygnujesz z kompletnej integracji z autem na rzecz podłączenia multimediów do car audio - ale to kwestia potrzeb jak wspomniałeś.

11 minut temu, lubik napisał:

rezygnujesz z kompletnej integracji z autem

Dlaczego? Przez ODB bluetooth program zainstalowany na WIndows 10 pokazuje Ci nawet więcej parametrów niż komputer pokładowy. Jakimś VCDS-em w wersji Touch mógłbyś zmieniać kodowanie w trakcie jazdy. O tym, że dzieci mogły by grać w Minecraft Xbox Edition na monitorkach z tyłu za pomocą bezprzewodowych padów z Xbox One, po sieci już nie wspomnę :-)

• Lubię to 1

• 3 weeks later...

@Namo Teraz tak patrzę na swoją konfigurację i widzę że SmartLink jest już u mnie przy radiu -  System nawigacji Columbus z mapą Europy (kolorowy ekran dotykowy 8”, DVD, kolorowy Maxi-DOT, SmartLink) (PNE)

Edited by WM66 (see edit history)

• 3 weeks later...

Wtrącę tylko, iż niestety Windows10 na Raspberry to nie normalny system który obsługuje aplikacje typu Skype, Gmail, IE, YT itd., a środowisko developerskie i nic poza tym. Więc żeby mieć Windowsa z obsługą aplikacji umilających życie i to wszystko sterowane głosem to najprościej jest zamontować smartphone lub tablet wyższej klasy z Windowsem na pokładzie ;) Tylko uwaga - jedyne urządzenie Microsoftu z obsługą głosową jakie testowałem to komputer. Microsoft nazwał swój produkt 'Cortana' i niestety nie obsługuje on języka polskiego.

• 7 months later...
  • LEMUR locked this topic