rrobert Posted February 21, 2020 at 08:08 AM Author Report Share Posted February 21, 2020 at 08:08 AM Zapraszam na PW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronik Posted February 21, 2020 at 01:56 PM Report Share Posted February 21, 2020 at 01:56 PM (edited) Dnia 18.10.2019 at 10:27, KamilSOIIFL napisał: witam, czy Octavie 2 także robisz, bo na stronie tylko O3 są miałbym do zrobienia w O2 FL zamontowanie radia z yeti z usb i mikrofonem, zrobienie podświetlenia klamek - mam oryginalne lampki, podświetlenie nóg - mam z ali przewod i lampki, dołożenie podświetlenia ambientowego w drzwiach - mam gotowy produkt od gościa z OCP. Chciałem takze kiedys zmienić lampy na ksenony, mam spryskiwacze, wersja elegance , nie mam żadnych części. A ty częsci także szukasz czy do Ciebie trzeba juz z czesciami przyjezdzac proszę o info pozdrawiam Do O2 w Elegance (ze spryskiwaczami) ja założyłem homologowane ledy Philipsa na H7. Wydatek nie mały, jak za "żarówki", ale i tak było taniej, niż przeróbka na oryginalny xenon (bo nie mówię tu o zenonach HID z ali 😉 ). A w porównaniu z xenonami świeciło dużo lepiej (mam porównanie z xenonami z passata B5FL i teraz z O3). Pozdrawiam, Maciej. Edited February 21, 2020 at 01:57 PM by Gawronik (see edit history) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mefju Posted February 21, 2020 at 05:17 PM Report Share Posted February 21, 2020 at 05:17 PM 3 godziny temu, Gawronik napisał: homologowane ledy Philipsa na H7 Pokaż linka, bo chyba żadne ledy H7 nie mają europejskiej homologacji... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrobert Posted February 21, 2020 at 06:11 PM Author Report Share Posted February 21, 2020 at 06:11 PM sam led może mieć homologacje ale lampa h7 z ledem już jej ma 100 % nie będzie miała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronik Posted February 21, 2020 at 09:56 PM Report Share Posted February 21, 2020 at 09:56 PM 4 godziny temu, Mefju napisał: Pokaż linka, bo chyba żadne ledy H7 nie mają europejskiej homologacji... Kupowałem z hiszpańskiego amazona - teraz nie widzę 😞 I z tego, co pamiętam, to miały chyba właśnie hiszpańską homologację (E9). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronik Posted February 21, 2020 at 10:31 PM Report Share Posted February 21, 2020 at 10:31 PM (edited) 4 godziny temu, rrobert napisał: sam led może mieć homologacje ale lampa h7 z ledem już jej ma 100 % nie będzie miała I to jest ciekawy temat... Skoro żarówka H7 LED ma homologację, to znaczy że odpowiada standardowi przyjętemu dla żarówki H7. Chodzi o skupienie strumienia światła, punkt jego powstawania, mieszczenie się w zakresie temperatury barwowej i "siły" strumienia świetlnego, itd. itp. Czyli - jak ja to rozumiem - jeżeli mam homologowaną żarówkę H7, to nie interesuje mnie sposób wytwarzania przez nią światła, czy to LED, czy żarnikowa, bo spełnia warunki homologacji. A to oznacza, że homologowana żarówka H7 LED jest legalnym zamiennikiem homologowanej żarówki H7 halogenowej. Z drugiej strony wiem, że swego czasu powstała absurdalna interpretacja, że "żarówka musi mieć homologację w zespole wraz z reflektorem, nie zaś osobno". Ale czy ktokolwiek widział "homologowany zespół żarówki H7 i reflektora"? Przecież reflektor powstaje oddzielnie i żarówka oddzielnie. Co w przypadku, gdy żarówka H7 żarnikowa się spali? Czy to oznacza, że "zespół żarówki i reflektora" traci homologację i powinienem wymienić cały reflektor na nowy "zespół żarówki i reflektora"? No przecież nie. Wymieniam na homologowaną żarówkę H7 i jest legalnie. Do tego jest przecież wielu producentów żarówek H7 halogenowych (żarnikowych). I każdy z nich - o ile chce być "legalny" - homologuje swoje żarówki nie w "zespole reflektora i żarówki", tylko oddzielnie samą żarówkę. No bo chociażby z którym konkretnie reflektorem miałby to czynić? Nie istnieje przecież "wzorzec z Sèvres" reflektora. Istnieje za to sposób badania żarówki na potrzeby homologacji. I jeżeli żarówka - czy to halogenowa, czy LED - przeszła ten proces, to znaczy że była badana tak samo jak inne homologowane żarówki H7 i spełnia warunki do użytkowania z reflektorem homologowanym do żarówek H7. Generalnie, gdyby w tym czasie, gdy jeździłem z tymi homologowanymi H7 LED, panowie misie mnie zatrzymali i chcieli ukarać grzywną w postaci mandatu karnego, to chętnie spotkałbym się z nimi w sądzie 😉 Pozdrawiam, Maciej. Edited February 21, 2020 at 10:46 PM by Gawronik (see edit history) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrobert Posted February 23, 2020 at 10:09 AM Author Report Share Posted February 23, 2020 at 10:09 AM na lampie jest informacja do jakiego typu "żarówki" typu światła jest zaprojektowany. nikt nie bada lampy jak się zachowuje z innego typu źródłem światła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pab567 Posted February 25, 2020 at 06:07 AM Report Share Posted February 25, 2020 at 06:07 AM I to jest ciekawy temat... Skoro żarówka H7 LED ma homologację, to znaczy że odpowiada standardowi przyjętemu dla żarówki H7. Chodzi o skupienie strumienia światła, punkt jego powstawania, mieszczenie się w zakresie temperatury barwowej i "siły" strumienia świetlnego, itd. itp. Czyli - jak ja to rozumiem - jeżeli mam homologowaną żarówkę H7, to nie interesuje mnie sposób wytwarzania przez nią światła, czy to LED, czy żarnikowa, bo spełnia warunki homologacji. A to oznacza, że homologowana żarówka H7 LED jest legalnym zamiennikiem homologowanej żarówki H7 halogenowej. Z drugiej strony wiem, że swego czasu powstała absurdalna interpretacja, że "żarówka musi mieć homologację w zespole wraz z reflektorem, nie zaś osobno". Ale czy ktokolwiek widział "homologowany zespół żarówki H7 i reflektora"? Przecież reflektor powstaje oddzielnie i żarówka oddzielnie. Co w przypadku, gdy żarówka H7 żarnikowa się spali? Czy to oznacza, że "zespół żarówki i reflektora" traci homologację i powinienem wymienić cały reflektor na nowy "zespół żarówki i reflektora"? No przecież nie. Wymieniam na homologowaną żarówkę H7 i jest legalnie. Do tego jest przecież wielu producentów żarówek H7 halogenowych (żarnikowych). I każdy z nich - o ile chce być "legalny" - homologuje swoje żarówki nie w "zespole reflektora i żarówki", tylko oddzielnie samą żarówkę. No bo chociażby z którym konkretnie reflektorem miałby to czynić? Nie istnieje przecież "wzorzec z Sèvres" reflektora. Istnieje za to sposób badania żarówki na potrzeby homologacji. I jeżeli żarówka - czy to halogenowa, czy LED - przeszła ten proces, to znaczy że była badana tak samo jak inne homologowane żarówki H7 i spełnia warunki do użytkowania z reflektorem homologowanym do żarówek H7. Generalnie, gdyby w tym czasie, gdy jeździłem z tymi homologowanymi H7 LED, panowie misie mnie zatrzymali i chcieli ukarać grzywną w postaci mandatu karnego, to chętnie spotkałbym się z nimi w sądzie Pozdrawiam, Maciej.I byś przegrał. No chyba że LED rzeczywiście miałby homologację. Ale ja takich jeszcze nie widziałem. Jak znasz to daj link do oferty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrobert Posted February 25, 2020 at 07:45 AM Author Report Share Posted February 25, 2020 at 07:45 AM Skoro na lampie pisze h7 to jest homologacja na prawidłowa prace z żarówką h7 a nie led h7. A i poza tym ni chodzi tylko o źródło światła ale i o jego warunki pracy. Temperatura i inne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronik Posted February 25, 2020 at 11:30 PM Report Share Posted February 25, 2020 at 11:30 PM @pab567 @rrobert Pewnie macie rację - nie jestem "inżynierem ds. homologacji żarówek w zespole wraz z reflektorem" 😉 Biorę to "na chłopski rozum"... Co do linka do oferty, to tak jak pisałem: kupowałem na hiszpańskim amazonie i teraz już tego nie widzę. Żarówki zaś odjechały w siną dal ze sprzedaną O2, więc im fotek też nie zrobię 😞 Tak, czy inaczej, pamiętam dokładnie, że miały homologację (ZTCP E9, czyli hiszpańską) wybitą na korpusie. Pozdrawiam, Maciej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Namo Posted March 2, 2020 at 12:56 AM Report Share Posted March 2, 2020 at 12:56 AM Dnia 19.02.2020 at 10:05, Marcin Fiedorowicz napisał: Ile łącznie wszystko kosztowało? ok 7k Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin3kk Posted March 15, 2020 at 08:58 PM Report Share Posted March 15, 2020 at 08:58 PM Hej, jaki byłby koszt montażu elektrycznej klapy? Octavia FL MY2017 kombi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrobert Posted March 18, 2020 at 03:05 PM Author Report Share Posted March 18, 2020 at 03:05 PM koszt zależy od zakupu podzespołów ale na używkach można się zmieścić w 2000zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gluszek20 Posted June 25, 2020 at 09:12 AM Report Share Posted June 25, 2020 at 09:12 AM Rrobert wysłałem PW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek1977 Posted July 19, 2020 at 10:57 AM Report Share Posted July 19, 2020 at 10:57 AM Witam.Kupilem skode octawie 2017 combi po lifcie,czy istnieje mozliwosc doposazenia w skladane lusterka? Jesli tak jaki koszt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrobert Posted July 21, 2020 at 10:10 AM Author Report Share Posted July 21, 2020 at 10:10 AM Jasne ze jest. Trzeba wymienić podstawy lusterek sterownik drzwi i odpowiednio zaprogramować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek1977 Posted July 21, 2020 at 06:55 PM Report Share Posted July 21, 2020 at 06:55 PM Jaki jest koszt takiej imprezy u was? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrobert Posted July 27, 2020 at 07:10 PM Author Report Share Posted July 27, 2020 at 07:10 PM daj na pw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
broda83 Posted November 21, 2020 at 05:00 PM Report Share Posted November 21, 2020 at 05:00 PM Witam Pytanie do kolegi rrobert: jaki jest koszt dołożenia virtual kokpit w 03fl? oraz czujek martwego pola? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek196 Posted December 15, 2020 at 03:04 PM Report Share Posted December 15, 2020 at 03:04 PM Dnia 21.11.2020 at 18:00, broda83 napisał: Witam Pytanie do kolegi rrobert: jaki jest koszt dołożenia virtual kokpit w 03fl? oraz czujek martwego pola? pozdrawiam Jak kupowales o3 po lifcie ty Stefanie to trzebabylo szukać juz z VC bo wiem ze byly montowane fabrycznie w wersjach po liftingu, a u Roberta wyniosło by Cie to 3200zl na gotowo(vc + kodowanie+ światłowód +maskownica) Co do czujek martwego pola sie nie wypowiadam bo nie mam wiedzy na ten temat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milord Posted December 15, 2020 at 04:38 PM Report Share Posted December 15, 2020 at 04:38 PM VC był montowany od bodajże MY'19, więc aż tak dużo ich pewnie nie ma 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marius245 Posted February 23, 2021 at 11:17 PM Report Share Posted February 23, 2021 at 11:17 PM Witam czy uda się zrobić driving mode ? vc + acc 210 superb 3fl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tex Posted February 25, 2021 at 05:12 PM Report Share Posted February 25, 2021 at 05:12 PM (edited) Witam Jestem nowy na forum i mam pytanie, macie może kogoś z północy Polski (3city) kto dołoży do Bolero MIB2 SmartLinka? Czytałem forum i wiem że magicy @rrobert i @pab567 (jak kogoś pominąłem to przepraszam) są w Wawie i na południu ale jak doliczę koszty dojazdu to średnio to wychodzi. Będę wdzięczny na info. Edited February 25, 2021 at 05:12 PM by Tex (see edit history) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pab567 Posted February 26, 2021 at 08:01 AM Report Share Posted February 26, 2021 at 08:01 AM Po pierwsze podaj symbol tego Bolero bo nie w każdym się da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tex Posted February 26, 2021 at 08:16 AM Report Share Posted February 26, 2021 at 08:16 AM @pab567 już piszemy na innym wątku tylko tutaj też napisałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts