Jump to content

kusnier

Recommended Posts

24 minuty temu, scary napisał:

No ładnie ładnie :-) 

A pisałem debilom ponad miesiąc temu że mają dziurę w doładowaniach... to podziękowali i jak widać nic dalej z tym nie zrobili :-P 

Całość logiki i sprawdzania poprawności zawarta jest w samej aplikacji mobilnej, a nie po stronie serwera.

No i dzięki takiemu podejściu można to łatwo obejść.

1 godzinę temu, torzech napisał:

Całość logiki i sprawdzania poprawności zawarta jest w samej aplikacji mobilnej, a nie po stronie serwera.

No i dzięki takiemu podejściu można to łatwo obejść.

W przypadku takich rzeczy jak płatność powinna być weryfikacja po jednej jak i drugiej stronie, ale cóż to oni tracą kasę tylko :-P jak miesiąc po zgłoszeniu im tego nie potrafili tego naprawić to znaczy że mają to gdzieś :-) 

2 minuty temu, scary napisał:

W przypadku takich rzeczy jak płatność powinna być weryfikacja po jednej jak i drugiej stronie, ale cóż to oni tracą kasę tylko :-P jak miesiąc po zgłoszeniu im tego nie potrafili tego naprawić to znaczy że mają to gdzieś :-) 

Oni korzystają z gotowca "backendowego" jakim jest Parse.

Wygląda mi na to, że po prostu nie mają nikogo ogarniętego w zespole a osoba, która przygotowała aktualną aplikację, nie miała pojęcia jak dobrze biznesowo do tego podejść.

Edited by torzech (see edit history)

Przed chwilą, majkel123 napisał:

Może sam interfejs sprzedaje się tak dobrze, że to po prostu olali. 

Może i tak być.
Dostają sporą kasę od ludzi, którzy za doładowania płacą i mają w tyłku zabezpieczanie się.

Ja aktualnie próbuję jeszcze jedną rzecz zrobić.
Odblokować sobie Pro. :ph34r:

12 minut temu, torzech napisał:

Może i tak być.
Dostają sporą kasę od ludzi, którzy za doładowania płacą i mają w tyłku zabezpieczanie się.

Ja aktualnie próbuję jeszcze jedną rzecz zrobić.
Odblokować sobie Pro. :ph34r:

Hmmm podejrzewam że tutaj będzie już klucz potrzebny który dają... przynajmniej request aktywujący na pewno będzie leciał z kluczem :-P a nie wierzę żeby się udało dostać do bazy kluczy przez API ;-) 

7 minut temu, scary napisał:

Hmmm podejrzewam że tutaj będzie już klucz potrzebny który dają... przynajmniej request aktywujący na pewno będzie leciał z kluczem :-P a nie wierzę żeby się udało dostać do bazy kluczy przez API ;-) 

Po analizie kodu źródłowego aplikacji wiem już, że ma on 12 znaków (A-Z, 0-9).
Więc... leci sobie mały "brute force". :-$

• Lubię to 1

5 godzin temu, torzech napisał:

Po analizie kodu źródłowego aplikacji wiem już, że ma on 12 znaków (A-Z, 0-9).
Więc... leci sobie mały "brute force". :-$

Hehe :-) widzę że ładnie się bawisz... tylko uważaj trochę z chwaleniem się, bo ten temat indeksuje google i łatwo to znaleźć później ;-) 

Tak ostrzegam tylko z własnego doświadczenia ;-) 

• 4 weeks later...

Po testowałem sobie trochę ODB11 w po FL. Aplikacje za punkty raz działają, raz nie. Części wcale nie ma, HCC mówi, że działa jak nie działa itd. 

Działa za to dobrze długie kodowanie i adaptacje, część po PL, część po ANG, część po GER. Muszę gdzieś przestawić, żeby było tylko ANG i jak nie ma to niemiecki. Ustawiłem przez to ilość do tankowania (chociaż w instrukcji piszę, że standard, temp oleju już jest) , HCC też zrobiłem, po zmianie choinka kontrolek się zapaliła, ale po ponownym zapłonie ok i nie pokazywało błędów. Wskazówki przy zapłonie chodzą, dmuchawa dodana,  lap timer akurat z appki za punkty.

Jeszcze nie wiem jak podglądać helpera przy kodowaniu jak napisał @scary ale przyjdzie na to czas. Adaptacje są czytelne, oprócz tych po niemiecku :P Fajne małe urządzenie. 

• 2 weeks later...

@majkel123 tak jak na zlocie Ci mówiłem, kwestie bezpieczeństwa, im nowszy model tym więcej takich rozwiązań i ograniczeń.

To samo z zamykaniem automatycznym klapy w combi. Tylko, że tam się jeszcze chyba da to zakodować, żeby móc zamykać z pilota.

2 minuty temu, majkel123 napisał:

Gdzie znajdę w appce zmianę na oświetlenie LED w OBDeleven? Ma ktoś wiedzę? 

Wszystko jest po niemiecku. 

Oświetlenie LED jakiej części?

Wymiana podświetlenia w środku nie wymaga zmian.

Tablica rejestracyjna prezentuje się tak:

fMh9pUe.jpg