Jump to content

Aktualizacja Columbus Amundsen Bolero Swing

Namo

Recommended Posts

Znalazłem w sieci aktualkę v490 do Bolero w O3 z 2016r. Obecnie w sekcji "Informacje o systemie" mam to, co poniżej:

nr urządzenia: 5Q0035840A
Sprzęt: H25
Oprogramowanie: 0245
Kodeki: 2101.0.0.10

Przeczytałem też, że po zainstalowaniu aktualki trzeba ją potwierdzić. W związku z tym mam 2 pytania:

1. Czy update v490 wnosi jakieś widoczne/znaczące zmiany do funkcjonowania Bolero z ww. oprogramowaniem?

2. Czy do potwierdzenia aktualizacji niezbędny jest ODIS czy wystarczy VCDS 17.1.3 ze współpracującym interfacem?

Jeśli potrzebne będą jakieś dane z menu serwisowego Bolero mogę je podać.

U ruskich. Co prawda gość pierwotnie miał inna wersję ale myślałem, że to pójdzie na wszystkich Bolero.

https://www.drive2.com/l/470539300715365130/

Dodatkowo na Briskoda jest o tym wątek.

https://www.briskoda.net/forums/topic/383011-latest-infotainment-version-bolero/

Ryzykować z v490 nie będę dopóki nie uzyskam pewności, że komuś udało się przejście z 0245 na 0490.

Jaka wersja Twoim zdaniem jest wersja bezpieczna do aktualizacji z 0245?

Edited by msemafor (see edit history)

OK, rozumiem i dzięki pab567 za wyprowadzenie z błędu.

W międzyczasie doczytałem, że dla mojego Bolero najświeższy (chyba) update to 0252. Czy faktycznie 0252 jest obecnie aktualny i skąd go można pobrać (ewentualny link na priv)?

Myślałem, że uzyskanie update 0252 do Bolero MIB2 będzie łatwiejsze. W sieci tego nie ma, znalazłem 2 linki do darmowych serwerów udostępnione przez Rosjan ale "materiały zostały usunięte z powodu ...", na gryzoniu też nikt tego nie udostępnia.

Może ktoś z Was ma i mógłby udostępnić na jakąś noc - ściągnę i będzie można usunąć. Mogę nawet przysłać w kopercie pendrive 4 GB do zapisania tych plików i odesłania do mnie :-)

Edited by msemafor (see edit history)

Witam

Kupiłem Octavie III z navigacją Amundsen, bez płyty oraz karty sd. Czy jeżeli kupie kartę sd wszystko będzie śmigać? Na wielu aukcjach szukałem takiej karty ale jestem w tym zielony i nie wiem która będzie pasować rns 310, rns 315 czy jeszcze inna.

Pozdrawiam

Witam

Mam radio Bolero, gdy wchodzę do informacji o systemie to się pokazuje (jak na obrazku)

Mam pytanie odnośnie kodeka mediów, nie powinno się tam coś wyświetlać?

oraz czy tam jest jednostka MIB1 czy może MIB2

to jest Octavia z 2015 (Canton)

Pozdrawiam

IMG_20181008_173633_HDR[1].jpg

• 3 weeks later...

Miałem problem, gdyż kupiłem auto bez navi (karty,cd) po poradach pab567 kupiłem nową karte w salonie skody (180zł), pobrałem mape i wszystko śmiga aż miło ? Dodam tylko że za taką samą karte z mapą w salonie w Opolu zażyczyli sobie 1200 zł !

Auto 022.jpg

Auto 028.JPG

Auto 029.JPG

Auto 030.JPG

Edited by Moralez (see edit history)