dagetto Opublikowano 11 września 2021 o 15:06 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 września 2021 o 15:06 17 minut temu, Bandini napisał: Co masz z pokrętłami? MIB2.5? Amundsena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 11 września 2021 o 15:35 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 września 2021 o 15:35 Hmm, ale z Columbusa MIB2 nie da rady zrobić Amundsena, by mieć takie menu kafelkowe.Jedyna opcja MIB2.5 i wymiana wyświetlacza na duży bez pokręteł.Ja kiedyś miałem pokrętła i tylko z nich korzystałem. Dziś ich nie mam i też jest ok, bo się już przyzwyczaiłem. Na szczęście MIB2.5 i ten duży ekran wynagradza brak gałek. Niestety, ale taka czeka nas przyszłość. Świat bez gałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagetto Opublikowano 11 września 2021 o 15:45 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 września 2021 o 15:45 Ja mam Amundsena, który jest amundsenem od początku 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 11 września 2021 o 16:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 września 2021 o 16:08 Ja mam Amundsena, który jest amundsenem od początku Super, ale to nie chodzi co masz od początku tylko jak uzyskać menu z kafelkami w Columbus-ie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagetto Opublikowano 11 września 2021 o 16:09 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 września 2021 o 16:09 Odniosłem się tylko w sprawie słabości do gałek. Da się od tego odzwyczaić, jeśli ktoś takie przyzwyczajenie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomo1978 Opublikowano 13 września 2021 o 22:35 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 września 2021 o 22:35 Dziękuję za odpowiedź. Jak znajdę ekran od nowego Columbusa to pomyślę nad zmianą softu na MIB2.5 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 14 września 2021 o 07:55 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 września 2021 o 07:55 Dziękuję za odpowiedź. Jak znajdę ekran od nowego Columbusa to pomyślę nad zmianą softu na MIB2.5 No prob. Jak chcesz pewny ekran i profesjonalną obsługę pisz do szefu55Ja od niego brałem i bardzo polecam jego usługi i wiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoko44 Opublikowano 28 września 2021 o 19:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 września 2021 o 19:31 Cześć, mam kilka pytań. Jestem kompletnym laikiem, a im więcej czytam tym mniej wiem ;). Aby zaktualizować mapy wystarczy je pobrać na kartę SD zgodnie z opisem na początku wątku? Aktualizacja online niestety nie działa. Drugie pytanie to czy jest jakiś sposób odblokowania Infotainment Online? Pytanie 3 (nie linczujcie)- jakie mam radio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pab567 Opublikowano 29 września 2021 o 05:09 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 września 2021 o 05:09 Tak, wystarczy pobrać mapy na SD i wgrać z SD na dysk twardy radia.A na jakich funkcjach online Ci zależy?Columbus MIB2.5 wersja z DAB i SIM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoko44 Opublikowano 29 września 2021 o 05:38 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 września 2021 o 05:38 Dziękuję za odpowiedź. Zależy mi właściwie na korkach ulicznych, mapie online i ponoć fajny bajer to widok mapy w trybie earth. Korki dlatego że albo google maps albo Yanosik 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pab567 Opublikowano 29 września 2021 o 07:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 września 2021 o 07:17 To nie lepiej przez Android Auto albo Apple CarPlay? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoko44 Opublikowano 29 września 2021 o 07:38 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 września 2021 o 07:38 Android auto wymaga połączenia kablem a do tego nie działa jednocześnie z Yanosik, więc byłoby mi wygodniej mapa z ruchem ulicznym z navi auta, a Yanosik bezprzewodowo z telefonu. Yanosik służy mi wyłącznie do informacji. Na ich mapie nie jeżdżą bo kilkukrotnie się zawiodłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pab567 Opublikowano 29 września 2021 o 07:49 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 września 2021 o 07:49 Yanosik działa już w pełni pod AA. Możesz mieć go odpalonego w tle a nawigaować na GM. A jak Ci nie pasuje łączyć się kablem to są bezprzewodowe przystawki - podłączasz pod USB w samochodzie i możesz korzystać z bezprzewodowego AA. Zdecydowanie lepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoko44 Opublikowano 29 września 2021 o 08:10 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 września 2021 o 08:10 Aktualizowałem Yanosika i pojawia się ikona aplikacji na wyświetlaczu po połączeniu telefonu z radiem. Jednak jak odpalę obie aplikacje i mam wyświetlone GM to z Yanosika nie ma żadnych powiadomień. O jakiej przystawce bezprzewodowej mówisz, możesz podesłać przykładową? Korzystając z takiej przystawki + Yanosik działający w tle, to rzeczywiście byłoby fajne rozwiązanie i nie trzeba by nic robić z samym urządzeniem 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagetto Opublikowano 29 września 2021 o 08:36 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 września 2021 o 08:36 (edytowane) 27 minut temu, Smoko44 napisał: Aktualizowałem Yanosika i pojawia się ikona aplikacji na wyświetlaczu po połączeniu telefonu z radiem. Jednak jak odpalę obie aplikacje i mam wyświetlone GM to z Yanosika nie ma żadnych powiadomień. O jakiej przystawce bezprzewodowej mówisz, możesz podesłać przykładową? Korzystając z takiej przystawki + Yanosik działający w tle, to rzeczywiście byłoby fajne rozwiązanie i nie trzeba by nic robić z samym urządzeniem 🙂 Odpal sobie janosika po BT. Ja mam tak skonfigurowanego, że wsiadam do auta, yanosik sam się włącza i działa w tle, informuje przez głośniki auta. Wychodzę z auta, yanosik sam się wyłącza. Nawet nie tykam telefonu wsiadając i wysiadając z auta. Masz to do ustawienie w yanosiku, menu autostart. Edytowane 29 września 2021 o 08:37 przez dagetto (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pab567 Opublikowano 29 września 2021 o 08:51 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 września 2021 o 08:51 Dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoko44 Opublikowano 29 września 2021 o 08:53 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 września 2021 o 08:53 Dzięki. Spróbuję ustawić dźwięk przez BT (wcześniej ustawiłem przez kanał rozmów bo w ogóle nie było komunikatów) oraz włączyć autostart. Możesz podesłać jeszcze przykład tego adaptera żeby wyeliminować kabel do AA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagetto Opublikowano 29 września 2021 o 08:58 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 września 2021 o 08:58 AaWireless https://www.indiegogo.com/projects/aawireless#/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoko44 Opublikowano 29 września 2021 o 16:38 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 września 2021 o 16:38 Niestety Yanosik nie działa gdy jest tel podłączony kablem do AA. Komunikaty są wysyłane, na Maxi Dot pojawia się informacja o rozmowie telefonicznej z nr 100000 ale nie ma dźwięku. Po odłączeniu kabla komunikaty są słyszalne. Z kolei gdy w Yanosiku przełączę z "odtwarzaj dźwięki z kanału rozmów" na "odtwarzaj dźwięki przez BT" to w ogóle się nic nie dzieje. Oczywiście w APK jest wybrany zestaw BT pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomo1978 Opublikowano 29 września 2021 o 16:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 września 2021 o 16:59 (edytowane) Używam AaWireless od 3 miesięcy i działa bardzo dobrze 🙂 Niestety Yanosik w wersji beta działający na AA działa trochę jak mu się chce. Raz ostrzega a innym razem nie. Trzeba poczekać na aktualizację Yanosika pod AA ale polecam urządzenie AaWireless w 100%. Wsiadasz do auta, sam się łączy, odpala Yanosika i mapy Google. Edytowane 29 września 2021 o 17:33 przez tomo1978 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igrek Opublikowano 29 września 2021 o 17:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 września 2021 o 17:26 Znalazłem dzisiaj bardzo ciekawy egzemplarz SuperB - popatrzcie na radio, wygląda super ta modyfikacja. https://www.otomoto.pl/oferta/skoda-superb-skoda-superb-2-0-tdi-dsg-salon-pl-1-wlasciciel-cesja-leasingu-ID6E7yDC.html#gallery-open Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pab567 Opublikowano 29 września 2021 o 17:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 września 2021 o 17:57 Zwykły Columbus z dodatkowym, zewnętrznym modułem Android Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwejk1980 Opublikowano 29 września 2021 o 18:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 września 2021 o 18:47 Jak Ci Yanosik nie działa na android auto to musisz zaktualizować AA w sklepie Play. Około 2 tyg temu weszła aktualizacja z AA i po tej aktualizacji wszystko hula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoko44 Opublikowano 29 września 2021 o 19:34 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 września 2021 o 19:34 Mam zaktualizowane. Chyba pozostaje czekać na bardziej dopracowana wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwejk1980 Opublikowano 29 września 2021 o 19:44 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 września 2021 o 19:44 (edytowane) Ja mam bolero 8 i po aktualizacji AA jest Yanosik i inne jakieś aplikacje których wcześniej nie było. wrzuciłem screen z wersją AA zobacz jaka jest u Ciebie może jest nowsza tylko na twój telefon nie udostępniona Edytowane 29 września 2021 o 19:45 przez szwejk1980 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi