Jump to content

Gołąb vs Skoda

phil

Recommended Posts

Chętnie bym zmienił, jednak auto w leasingu i wszelkie zmiany możliwe po jego zakończeniu :(
Jeśli chodzi o samą naprawę to miałem dzisiaj dużą niespodziankę. Wg ASO kratka stanowi integralną część zderzaka i da się wymienić tylko komplet! Także naprawa, którą na moje oko możn zrobić za jakieś 5-6 stów wyniesie pewnie pare tysięcy  O.o  

@phil to raczej głupoty wciskają, bo ten element jest na 100% osobno ;-)

Nawet z czystej ciekawości na allegro jeszcze patrzyłem:
http://allegro.pl/skoda-octavia-3-5e0-atrapa-grill-przod-2012-i5485046254.html#thumb/1

Oczywiście muszą zdemontować cały zderzak ale na pewno nic więcej :-P znowu wychodzi niewiedza ludzi z ASO którzy nawet z ETKĄ i instrukcją serwisową mają problem :-D 

Lepiej zmień ASO na inne ;-) 

Nie wydaje mi się to prawdopodobne, bo przecież można zmienić grill na plaster miodu, jednak w dwóch punktach usłyszałem to samo. 

Jeśli ktoś ma dostęp do ETKI to niech sprawdzi czy tak rzeczywiście jest... Zresztą zobaczymy co powie na to ubezpieczyciel. 

]

Edited by phil (see edit history)

@phil cholera rzeczywiście to idzie jako jedna rzecz według ETKA... po prostu nie umie w to uwierzyć że aż tak debilnie to rozwiązali...

Zrzut ekranu z 2016-07-18 18-09-25.png

Z ciekawości zobaczyłem na necie jak zderzak z drugiej strony wygląda i rzeczywiście to jest zgrzane ze zderzakiem?

595759b69f4dd168.jpg

acf1460d2eb2b41d.jpg

• Lubię to 1

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Fura już po naprawie. Przy okazji zamontowałem ciemną ramkę, dzięki @scary za podrzucenie numeru części. Pasuje P&P. Myślę jeszcze o wymianie obudów lusterek w tym samym kolorze (niecałe 200 zł za komplet w ASO), miał ktoś z Was doświadczenia z ich ściąganiem? 
Tak jak myślałem wymienili mi cały zderzak - jak dla mnie absurd, ale nie miałem na to wpływu...

IMG_5054.JPG

• Lubię to 1

@phil super to wygląda na czarnym aucie - nawet bym się nie spodziewał że tak pasować będzie :-) no to serio teraz trzaśnij te znaczki na czarno i powinno być super :-) 

Zakładaj też te czarne uszy i dorzuć do auta parę czanych dodatków jeszcze i powinno to super wyglądać B-|

1 godzinę temu, phil napisał:

zamontowałem ciemną ramkę

No, dzięki gołębiowi taki kozacki mod :-)

1 godzinę temu, phil napisał:

miał ktoś z Was doświadczenia z ich ściąganiem?

Każdy kto zakładał ledy w lusterkach to je rozbierał. Tutaj masz filmik instruktażowy

@phil maluj na dwa kolory tak jak u mnie. W takim kolorze jak Twoja Skoda nie widziałem jeszcze, żeby znaczek był dwukolorowy :D. Efekt będzie zajebisty. Ja za dwa emblematy i lotkę zapłaciłem 350 zł, tylko niczego się nie dotykałem. Pojechałem do lakiernika, ściągnął kury, lotkę, wyczyścił z pozostałości kleju, później pojechałem i założył. Dodatkowo ściągali mi napisy "Skoda Octavia". Przy emblemacie ramkę i kurę mam pomalowaną w czarnym kolorze z takim barankiem (jak przy ramce i na lusterkach mam).