Maliniak Opublikowano 5 lipca 2017 o 10:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2017 o 10:00 (edytowane) 2 godziny temu, grzelak napisał: Jezdziłem testową RS230 ponieważ RS245 stała jeszcze oklejona wiec mogłem tylko popatrzeć przez szybe :) i jeśli chodzi o lagi to poprzednio jezdziłem hondą accord z silnikiem 2.4 201km w tej nowej budzie a teraz mam Forestera 2.0DIT z CVT i żadnych lagów nie ma. W skodzie się lekko zdziwiłem, że jest przymulenie a potem ostry strzał. Podczas jazdy na obrotach tego nie ma ale przy ruszaniu czuć. Skoro odczuwasz to tylko przy ruszaniu to wina kontroli trakcji i jak ją wyłączysz to nie będzie żadnego zamulania. Nie możesz traktować gazu zero-jedynkowo. Masz prawie 400Nm w serii, więc nie ma opcji żeby kontrola trakcji cię nie przyhamowała. Po wyłączeniu oczywiście spalisz trochę kapcie, ale odczujesz kolosalną różnicę. Auto wyrywa jak z procy :) Edytowane 5 lipca 2017 o 10:04 przez Maliniak (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 5 lipca 2017 o 10:03 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2017 o 10:03 2 minuty temu, Maliniak napisał: jak ją wyłączysz to uważaj przy 200 km/h bo potrafi nieźle bujnąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maliniak Opublikowano 5 lipca 2017 o 10:09 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2017 o 10:09 Przy 200 masz problemy z trakcją? Co ten Witek Ci zrobił? :P Nie każę mu wyłączać ESP :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 5 lipca 2017 o 10:14 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2017 o 10:14 To nie Witek, mi już dawno @rrobert wyłączył ESP tak, że przytrzymanie guzika wyłącza wszytko. Standardowo nawet po przytrzymaniu guzika i tak elektronika się wtrąca. Poczułem brak trakcji wtedy jak pierwszym razem mierzyłem auto RL, launch control, wszystko off i but. Zrobiło ładny wynik ale poczułem brak stabilności jak zjeżdżałem na stację, zaszczypało pod pachami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdp Opublikowano 5 lipca 2017 o 11:02 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2017 o 11:02 47 minut temu, Namo napisał: zaszczypało pod pachami polecam fafkulce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWo Opublikowano 5 lipca 2017 o 11:55 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2017 o 11:55 (edytowane) Moja VRS /Kombi-MANUAL/ 245 do odbioru pomiędzy 31 a 32 tygodniem br. Dam znaka jak się jeździ :) Nie wiem ale chyba będę pierwszy tu na forum z tą wersją Pozdrawiam Edytowane 5 lipca 2017 o 11:56 przez BraWo (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolf Opublikowano 5 lipca 2017 o 12:15 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2017 o 12:15 Tutaj większość ma VRS300+ a niektórzy to nawet 400+ :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzelak Opublikowano 5 lipca 2017 o 12:32 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2017 o 12:32 (edytowane) 37 minut temu, BraWo napisał: Moja VRS /Kombi-MANUAL/ 245 do odbioru pomiędzy 31 a 32 tygodniem br. Dam znaka jak się jeździ :) Nie wiem ale chyba będę pierwszy tu na forum z tą wersją Pozdrawiam to ja mam 38-39 tydzień. Przede mną rano też poszło zamówienie na RS 245 także w tym salonie w jeden dzień były dwa zamówienia. A kiedy zamawiałes? Edytowane 5 lipca 2017 o 12:33 przez grzelak (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWo Opublikowano 5 lipca 2017 o 13:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2017 o 13:11 zamawiałem w połowie maja 18 bodaj Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 6 sierpnia 2017 o 18:39 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2017 o 18:39 Jest chociaż szpera mechaniczna w tym RS 245? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 6 sierpnia 2017 o 19:48 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2017 o 19:48 @Namo jest taka jak w RS230 przed fl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 08:19 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 08:19 Mam plan na RS 245. ASO odkupuje moją Octavię albo wystawiam ją w ogłoszenia za ok. 80k i tym spłacam 40k pozostałego leasingu. Dostaję nową umowę na "auto w produkcji", cokolwiek to znaczy. Po 3 miesiącach szara RS 245 przyjeżdża na salon. Inter-Welm zleca firmie Compsport założenie IS38, dolotu VWR, wydechu MG, IC, gwintu AP i chipsuje auto na 400 KM. Opłatę za tą usługę doliczona jest do ceny sprzedaży auta w leasingu. W tym wypadku kwestia gwarancji jest nieźle rozmyta i pozostaje liczyć, że mam farta. Czy moje myślenie jest bez skazy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 09:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 09:00 @Namo niby wszystko ok. Ale gwarancja na silnik na 100% odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maliniak Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 10:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 10:41 Gwarancję to daje producent, więc salon to sobie może... wykładać z własnej kieszeni co najwyżej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 10:44 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 10:44 1 minutę temu, Maliniak napisał: Gwarancję to daje w tym przypadku to chyba Comsport. Ciekawe czy dają gwarancję, że ich mod nie wybuchnie silnika? Mamy tu do czynienia z dwiema profesjonalnymi firmami, ktoś gwarancję dać musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lec Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 11:13 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 11:13 @Namo ...zejdź na ziemie bo widać tylko twoje nogi wystające z cumulusów... (;^∀;^) to tak jakbyś ty miał dac gwarancje na czyjegoś PC-ta (hardware) po postawieniu mu na nowo softu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shaarky Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 11:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 11:59 Przyznaję@Namo że nieźle wykombinowałeś ale tak to raczej nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 12:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 12:57 W sumie to chyba mamy przetartą ścieżkę, oprócz tego ubywania płynu chłodniczego to nawet pomodzone silniki 2.0 TSI mają się dobrze. Artur z Superba też modził niedługo po odebraniu auta z salonu. Tak tylko luźno myślę, może się uda wyjechać z salonu już porobionym autem Zawsze jak mi niebieska zawibruje (dziś rano to zrobiła) to mam ochotę wymienić to na nowe bo nie mam siły, czasu i ochoty bawić się w detektywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastersebo Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 13:38 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 13:38 2 godziny temu, Maliniak napisał: Gwarancję to daje producent, więc salon to sobie może... wykładać z własnej kieszeni co najwyżej :) Według mnie gwarantem jest salon od którego kupujesz auto. Przerabiałem to przy okazji pęknięcia lusterka fotochromowego w zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 13:40 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 13:40 (edytowane) @sebkoch gwarantem jest SAP (Skoda Auto Polska) ASO (Salon) jest jedynie warsztatem, który wykonuję usługę naprawy, za co po okresie rozliczeniowym dostaje określoną zapłatę. Edytowane 7 sierpnia 2017 o 13:41 przez Kamil RS230 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lec Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 13:51 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 13:51 oj Panowie zależy czy kupujecie jako firma czy osoba prywatna. Ale nawet jeśli gwarantem jest w tym przypadku producent, to sprzedawca (w tym przypadku salon) musi wam w uzyskaniu tych świadczeń gwarancyjnych pomagać - jako klient możecie wybrac opcje dochodzenia tych zoszczeń od salonu a nie bezpośredniu u producenta. Co wiecej, jesli kupujecie jako osob,. fizyczna , prywatnie (czyli tzw konsument) jesteście objęci szersza ochroną w postaci rękojmi etc etc... innymi słowy - bardziej obrazowo - kupując np żarówke Philipsa w Castoramie, to Castorama nie ma prawa wysłać was na drzewo w postaci gwarancji w fabryce Philipsa w Pile. Jak chcesz to mozesz reklamowac w Pile, ale jak nie masz ochoty to reklamujesz w Castoramie i ich psim obowiazkiem jest was obsłużyć w tym zakresie. Ty tylko godzisz sie, ze sprzedawca dziala w twoim imieniu , ze może to trwac dłuzej i że decyzja i tak leży po stronie gwarancja - a sprzedawca w przypadku odmowy grawaranta może jedyenie w akcie dobrej woli coś na swój koszt w tym zakresie zrobić (ale nie musi). Wówczas jesli kupowałes prywatnie mozesz wytoczyć działa z tyt. rękojmi i tu już sprzedawca całkowicie odpowiada za towar który sprzedaje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 13:52 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 13:52 @Kamil RS230 nie do końca. Między wierszami u kierownika ASO przy usuwaniu wibracji w moim samochodzie wychwyciłem dwa źródła finansowania wsparcia, jedno z SAP a drugie z ....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 13:58 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 13:58 @Namo wsparcie po gwaracjii a gwarancja to co innego. Tak jak @lec napisał: 3 minuty temu, lec napisał: kupując np żarówke Philipsa w Castoramie, to Castorama nie ma prawa wysłać was na drzewo w postaci gwarancji w fabryce Philipsa w Pile. Jak chcesz to mozesz reklamowac w Pile, ale jak nie masz ochoty to reklamujesz w Castoramie i ich psim obowiazkiem jest was obsłużyć w tym zakresie. Ty tylko godzis sie ze sprzedawca dziala w twoim imieniu , ze może to trwac dłuzej i że decyzja i tak leży po stronie gwarancja a sprzedawca w przypadku odmowy może jedyenie w akcie dobrej woli coś na swój koszt w tym zakresie zrobić (ale nie musi). Gwarantem podczas trwania gwarancji jest SAP. W Twojej sytuacji wygląda to trochę inaczej. SAP może coś od siebie dać i ASO również. Kilka rzeczy na gwarancji naprawiałem i zawsze to szło na konto SAP lub VGP. ASO wykonywało tylko i wyłącznie naprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 15:14 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 15:14 1 godzinę temu, Kamil RS230 napisał: może coś od siebie dać i ASO również To nową RSkę kupię w Inter-Welmie, starają się, 3ba im dać zarobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 19:07 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2017 o 19:07 @Namo ja też jeśli mam kupować to tylko w Ciechanowie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi