Skocz do zawartości

Uwaga w lesie - może wyskoczyć ;-)

LEMUR

Rekomendowane odpowiedzi

służbowy kurak - a Kurski w lesie ;-)

Cytat

Ustaliliśmy, że w poniedziałek ok. 14.00, gdy prezes TVP wracał z festiwalu, służbowa limuzyna z nim na pokładzie uczestniczyła w wypadku samochodowym. Na szczęście nikomu nic się nie stało, ale świadkowie wypadku zapamiętali jedynie nietypowe zachowanie prezesa, który po chwilę po zderzeniu wybiegł z auta i... uciekł do lasu!

Rozwiń  

NQPktkqTURBXy9kZTBhMmVmMzRhZDZkODNiZTM2Njc2MWE3ZDUyN2M1ZS5qcGVnkpUCzQPAAMLDlQIAzQPAwsM.jpeg

źródło: http://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/wroclaw/prezes-tvp-jacek-kurski-mial-wypadek-samochodowy-uciekl-do-lasu/2yxbg18

• Lubię to 2

W dniu 22.09.2017 o 08:04, JakubO2 napisał(a):

Porażka że nawet gazeta potrafi napisać "superB"... Nie wiem skąd ten nawyk, ale jest straszny

Rozwiń  

dlaczego uważasz, że to błąd? Zależy w jakim kontekście jest użyta nazwa samochodu

W dniu 22.09.2017 o 08:43, LEMUR napisał(a):
dlaczego uważasz, że to błąd? Zależy w jakim kontekście jest użyta nazwa samochodu

Nazwa wywodzi się z angielskiego słowa 'superb' (rewelacyjny).

Dużo osób nie znających języka angielskiego czyta tę nazwę *super be*, albo *super bi* - stąd błędne pisanie superB dodatkowo sugerujące akcentowanie na 'b'.

Innego wytłumaczenia nie znam ale bardzo mnie to irytuje :D

To tak jakby pisać octaviA i czytać *oktawi ej*

• 9 miesięcy temu...

wyskoczył wielki pies i przy próbie ominęcia nie wyrobiłem się przed drzewem i było uderzenie można powiedzieć jak sa crash testy w USA z ominięciem podłużnicy, ważne ze nikomu nic się nie stało a Skodzianka naprawdę dała rade jedynie drzwi pasażera była zablokowane reszta się otwierała bez problemów mimo ze aż błotnik tylny się przesunął

W dniu 13.07.2018 o 06:17, wojtek2626 napisał(a):

wyskoczył wielki pies i przy próbie ominęcia nie wyrobiłem się przed drzewem i było uderzenie można powiedzieć jak sa crash testy w USA z ominięciem podłużnicy, ważne ze nikomu nic się nie stało a Skodzianka naprawdę dała rade jedynie drzwi pasażera była zablokowane reszta się otwierała bez problemów mimo ze aż błotnik tylny się przesunął

Rozwiń  

Dlatego czasami lepiej walić w zwierzaka. Ja tak właśnie zrobiłem. Ale to czasami podświadomie mija się przeszkodę. 

W dniu 13.07.2018 o 07:15, Adrian napisał(a):

Zależy od zwierzaka. Jeśli coś małego co zgarniemy przodem to i owszem warto w zwierza. Ale jeśli coś wysokiego co zetniemy z nóg to może nie być fajnie jak nam do środka z szybą wpadnie.

Tapatalka

Rozwiń  

No fakt najgorzej z łosiem. Ale odkąd przez mijanie sarn zginął mój znajomy ja walę w zwierzaki. On mijał sarny wpadł w poślizg i uderzył w drzewo dachem... 

Byłem przy wypadku kiedy facet omijając małego kundla wypakował czołowo w samochód... Co prawda zadziałał odruch, ale najszczęśliwszej decyzji to on nie podjął... Teoretycznie to wiadomo co robić ale z praktyką bywa różnie.

• 2 miesiące temu...