Mil3k6 Opublikowano 2 czerwca 2018 o 12:44 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2018 o 12:44 wstępnie mówili coś o 1400 oczywiście napawa na AC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 2 czerwca 2018 o 13:18 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2018 o 13:18 1 godzinę temu, Mil3k6 napisał: test szpilką która zatrzymuje się w jednym miejscu Co, jakie test? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 3 czerwca 2018 o 07:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2018 o 07:57 Ich rzekomo miarodajny test pokazujący ze w miejscu pęknięcia jest ubytek - przesuwa szpilką po rysie i jesli mu sie zatrzyma to ozeka ze jest tam wgłębienie po udeżeniu powiedziałem im że taki test to do du.... bo skoro musiałem przyjechać to logiczne ze szyba pracuje i sie wyłupie. Oczywiście przyjechać do domu nie przyjadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malwin41 Opublikowano 28 grudnia 2018 o 14:04 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2018 o 14:04 Jest to część mojej relacji z innego forum wieć jakby się czasem gdzieś wkradł nie zrozumiały wątek to się nie przejmować :) Mam nadzieje że komuś to pomoże. Jak tylko rozpórka doszła została zabezpieczona woskiem ArtDeShine Kostos. Mechanik ze mnie żaden wszystko co robię, robię hobbistycznie i zazwyczaj pierwszy raz. Do odważnych świat należy Otwieram maskę i widzę syfek Pełne czyszczenie na wiosnę nie ma co płakać jedziemy dalej. Do montażu rozpórki trzeba ściągnąć wycieraczki. Aby zamontować je później w tej samej pozycji nakleiłem na szybę papierowa taśmę. Następnie podważam dekielki zabezpieczające nakrętki od wycieraczek i odkręcam nakrętki. Klucz 13 Teraz część której się bardzo bałem czyli ściąganie wycieraczek. Słyszałem że mega ciężko schodzą i ze łatwo uszkodzić szybę. Cholera nie chce wymieniać szyby... na szczęście zamówiłem sobie ściągacz do wycieraczek z Ali za jakieś 3 Euro w promocji. Wygląda dość solidnie ale czy da rade? Pierwsza wycieraczka zeszłą dość łatwo ale druga ani drgnie. No dobra, rozbieram dalej może obejdzie się bez zdejmowania drugiej. Wyczepiam 4 wsuwki trzymające plastik podszybia. Po tym kroku podzybie było już luźne i widziałem że bez zdjęcia drugiej wycieraczki się nie obejdzie. Chwila strachu i 2 wycieraczka też się poddała. Odpinam grzanie sprysków i doprowadzenie płynu. Całe podszybie trzyma się w takiej gumowej uszczelce i po prostu trzeba je wysunąć. Blah ale syf .... Zdejmuje zabezpieczenie amorka Czas trochę tu ogarnąć i wsadzić nasadkę 24 żeby nic się nie przesunęło przy odkręcaniu śrub. Wszędzie gdzie udało mi się dotrzec szmatką i pędzelkiem zrobiłem porządek. Ale na wiosne trzeba tutaj wrócić. Szybkie zabezpieczenie ADBL Quick Wax. i biorę się za odkręcanie mocowania amortyzatora. po odkręceniu 6 śrub 13-stek dopasowałem rozpórkę i ją przykręciłem starając się przykręcać śruby równomiernie żeby nie robić napięć. Jest i ona Normalnie teraz tylko wszystko złożyć i gotowe, a może nie? Kurczę skoro mam już podszybie na zewnątrz to może porządnie je wyczyścić i zabezpieczyć? Zbieram szpargały i do domciu. Plastiki i wsuwki czyszczę apc następnie osuszam. Podszybie przelecialem jezcze Gyeon Prime i zabieram się za kładzenie Fixa. Na podszybie powinien on się spisać najlepiej z produktów które posiadam w arsenale bo jest po prostu najtrwalszy. Małe 50/50 i podszybie na gotowo Uszczelka tez miała sporo syfu. Wyczyszczona Tire Cleaner od SG i zabezpieczona Blacj Mamba od Good Stuff Zabezpieczenia doczekały też się dekielki od kielichów i wycieraczek Lewa po prawa przed Wszystko zostawiłem na 2h do wyschnięcia na kaloryferze. Musi starczyć. Czas złożyć to do kupy. Niby wszystko pasuje. Test wycieraczek i sprysków JJJuuuuhuuu wszystko działa 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alocet Opublikowano 28 grudnia 2018 o 19:07 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2018 o 19:07 (edytowane) @Malwin41Niezla foto relacja daj znac jaki efekt z jazdy czy cos dalo. Edytowane 28 grudnia 2018 o 19:09 przez alocet (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malwin41 Opublikowano 28 grudnia 2018 o 19:17 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2018 o 19:17 @alocet Auto sztywniejsze. Buda nie skrzypi podczas wjazdu pod krawężnik nawet z otwartym dachem. W ostrych zakrętach zaczyna później płużyć przodem. Jest git ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alocet Opublikowano 28 grudnia 2018 o 20:05 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2018 o 20:05 A cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malwin41 Opublikowano 28 grudnia 2018 o 20:07 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2018 o 20:07 170zl ale to z zakupu grupowego z MQB Polska z FB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-skaler- Opublikowano 28 grudnia 2018 o 20:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2018 o 20:12 @alocet Tu masz link do aukcji http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7734028033 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grizli Opublikowano 13 stycznia 2019 o 15:40 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2019 o 15:40 malwin,, tak z ciekawości, rozpórka z drugiego końca Polski, zakup grupowy ale na niej,,,,Robert pewnie zadowolony z darmowej reklamy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malwin41 Opublikowano 13 stycznia 2019 o 15:41 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2019 o 15:41 Sam mieszkam w DE więc reklama międzynarodowa hehe jakoś wlepka od Roberta siadla mi tam lepiej niż od Górny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwiazda Opublikowano 2 marca 2019 o 01:19 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 marca 2019 o 01:19 Mody w takiej cenie to ja lubie - kiedy kolejna partia zakupów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 2 marca 2019 o 03:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 marca 2019 o 03:08 1 godzinę temu, Gwiazda napisał: zakupów? Możesz indywidualne zamówić u Górnego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel123 Opublikowano 2 marca 2019 o 07:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 marca 2019 o 07:11 [email protected] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUBER. Opublikowano 28 kwietnia 2019 o 14:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2019 o 14:56 Witam macie może jakieś zniżki na rozpórkę jestem zainteresowany zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 28 kwietnia 2019 o 19:16 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2019 o 19:16 4 godziny temu, BUBER. napisał: Witam macie może jakieś zniżki na rozpórkę jestem zainteresowany zakupem. Aktualnie MQB Polska zbiera zapisy na rozpórki na kanale FB: https://www.facebook.com/groups/2709473012413163/ 202zł brutto czarna z wysyłką kurierem (opcja FVAT) +20zł brutto inny kolor niż czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUBER. Opublikowano 2 maja 2019 o 21:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 maja 2019 o 21:00 Jest to grupa zamkniętą i nikt nie potwierdza mi członkostwa, macie może możliwość zamówienia mi tej rozpórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 3 maja 2019 o 08:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 maja 2019 o 08:26 11 godzin temu, BUBER. napisał: Jest to grupa zamkniętą i nikt nie potwierdza mi członkostwa, macie może możliwość zamówienia mi tej rozpórki. poszła wiadomość na priv ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwsuwalki Opublikowano 27 czerwca 2019 o 11:55 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2019 o 11:55 (edytowane) Dnia 28.12.2018 at 15:04, Malwin41 napisał: Jest to część mojej relacji z innego forum wieć jakby się czasem gdzieś wkradł nie zrozumiały wątek to się nie przejmować ? Mam nadzieje że komuś to pomoże. Jak tylko rozpórka doszła została zabezpieczona woskiem ArtDeShine Kostos. Mechanik ze mnie żaden wszystko co robię, robię hobbistycznie i zazwyczaj pierwszy raz. Do odważnych świat należy Otwieram maskę i widzę syfek Pełne czyszczenie na wiosnę nie ma co płakać jedziemy dalej. Do montażu rozpórki trzeba ściągnąć wycieraczki. Aby zamontować je później w tej samej pozycji nakleiłem na szybę papierowa taśmę. Następnie podważam dekielki zabezpieczające nakrętki od wycieraczek i odkręcam nakrętki. Klucz 13 Teraz część której się bardzo bałem czyli ściąganie wycieraczek. Słyszałem że mega ciężko schodzą i ze łatwo uszkodzić szybę. Cholera nie chce wymieniać szyby... na szczęście zamówiłem sobie ściągacz do wycieraczek z Ali za jakieś 3 Euro w promocji. Wygląda dość solidnie ale czy da rade? Pierwsza wycieraczka zeszłą dość łatwo ale druga ani drgnie. No dobra, rozbieram dalej może obejdzie się bez zdejmowania drugiej. Wyczepiam 4 wsuwki trzymające plastik podszybia. Po tym kroku podzybie było już luźne i widziałem że bez zdjęcia drugiej wycieraczki się nie obejdzie. Chwila strachu i 2 wycieraczka też się poddała. Odpinam grzanie sprysków i doprowadzenie płynu. Całe podszybie trzyma się w takiej gumowej uszczelce i po prostu trzeba je wysunąć. Blah ale syf .... Zdejmuje zabezpieczenie amorka Czas trochę tu ogarnąć i wsadzić nasadkę 24 żeby nic się nie przesunęło przy odkręcaniu śrub. Wszędzie gdzie udało mi się dotrzec szmatką i pędzelkiem zrobiłem porządek. Ale na wiosne trzeba tutaj wrócić. Szybkie zabezpieczenie ADBL Quick Wax. i biorę się za odkręcanie mocowania amortyzatora. po odkręceniu 6 śrub 13-stek dopasowałem rozpórkę i ją przykręciłem starając się przykręcać śruby równomiernie żeby nie robić napięć. Jest i ona Normalnie teraz tylko wszystko złożyć i gotowe, a może nie? Kurczę skoro mam już podszybie na zewnątrz to może porządnie je wyczyścić i zabezpieczyć? Zbieram szpargały i do domciu. Plastiki i wsuwki czyszczę apc następnie osuszam. Podszybie przelecialem jezcze Gyeon Prime i zabieram się za kładzenie Fixa. Na podszybie powinien on się spisać najlepiej z produktów które posiadam w arsenale bo jest po prostu najtrwalszy. Małe 50/50 i podszybie na gotowo Uszczelka tez miała sporo syfu. Wyczyszczona Tire Cleaner od SG i zabezpieczona Blacj Mamba od Good Stuff Zabezpieczenia doczekały też się dekielki od kielichów i wycieraczek Lewa po prawa przed Wszystko zostawiłem na 2h do wyschnięcia na kaloryferze. Musi starczyć. Czas złożyć to do kupy. Niby wszystko pasuje. Test wycieraczek i sprysków JJJuuuuhuuu wszystko działa Witam Czy śruby na kielichach były dokręcane do zdecydowanego oporu czy z kluczem dynamometrycznym (jeżeli tak prośba o Nm)? pozdr ps. 1.5 Nm + 90* Edytowane 22 stycznia 2020 o 14:58 przez kwsuwalki (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwiazda Opublikowano 18 sierpnia 2019 o 21:30 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2019 o 21:30 Dnia 27.06.2019 at 13:55, kwsuwalki napisał: Witam Czy śruby na kielichach były dokręcane do zdecydowanego oporu czy z kluczem dynamometrycznym (jeżeli tak prośba o Nm)? pozdr słyszałem że te śruby warto wymienić bo się "rozciągają" przy dokręcaniu a kosztują 20zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Sander Opublikowano 6 kwietnia 2020 o 19:44 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 kwietnia 2020 o 19:44 Dnia 6.11.2017 at 16:30, Kamil RS230 napisał: @Malwin41 faktycznie jest taka różnica w prowadzeniu? Nigdy nie miałem czegoś takiego:) Czołem, ja mam rozpórke z golfa w o3 RS TDI po programie, i chciałem i mam rozpórke, zmiana fenomenalna, az nie wiarogodnie jaka różnica, samochód teraz dopiero się cudownie daje prowadzić, raz stabilność w zakręcie, start, koła nie skaczą, i moc jest jak by bardziej przenośne, no polecam każdemu!!! Octavia była fajna, teraz jeat zymbioza, prowadzi się pewnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakubsa Opublikowano 30 kwietnia 2020 o 20:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2020 o 20:57 Witam, na wstępie dziękuje za wszystkie porady które umieściliście w tym wątku. Rozporka zamówiona - montaż prawie się powiódł. Niestety za bardzo przyłożyłem do dokręcania i ukręciłem jedna ze śrub :(. Po fakcie dopiero doczytałem 15 Nm + 90 stopni. Czy ktoś mi możne pomoc znaleźć nr tej śruby. Jakoś nie mogę tego wygooglac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalxdrozd Opublikowano 10 listopada 2021 o 11:46 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2021 o 11:46 Ma ktoś na sprzedaż rozpórkę do O3? 🙂 pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s2wedu Opublikowano 18 grudnia 2021 o 21:48 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2021 o 21:48 która lepsza ? ta : https://allegro.pl/oferta/octavia-iii-5e-rs-vrs-stalowa-rozporka-motorsport-11459757682 czy ta : https://allegro.pl/oferta/rozporka-gorny-sport-skoda-octavia-3-mqb-11519866989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 21 lipca 2022 o 20:19 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2022 o 20:19 Od dłuższego czasu przymierzam się do rozpórki, ale tak jakoś czas mijał i były inne pomysły.Teraz z racji wakacyjnej wizyty w kraju pomyślałem o zakupie w dość przestępnej cenie. Po przyjrzeniu się dokładnie zauważyłem iż nie jest ona idealnie symetryczna. Z jednej ze strony jest podgięta. Z racji iż moja RS-ka jest urodzoną Irlandką nie jestem pewny czy wszystko podpasuje.Czy właściciele tego cuda mogą się wypowiedzieć w jakim celu i co wadzi na podszybiu, że musiała zostać wygięta? Możliwe, że u mnie jest dokładnie tak samo, a być może dokładne odbicie lustrzane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi