Skocz do zawartości

Namo

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 14.06.2018 o 14:49, Grizli napisał(a):

Wczoraj wieczorem. Jednak nie wiem nadal czemu po podłączeniu telefonu kablem, radio wyswietla komunikat ..błąd USB. System nie może czytac z tego urządzenia.

Rozwiń  

Czy masz zrootowany telefon?

U mnie występuje podobny problem gdy uruchamiam AA pierwszy raz po instalacji, przy włączonym superuserze.  Coś jakby superuser uniemożliwiał inicjację pierwszego połączenia SL<>telefon... Nie potrafię tego wytłumaczyć, bo się na tym nie znam, problem rozwiązałem metodą prób i błędów ?

Nuee, telefon nie ma roota. 

edit

Błąd: urządzenie USB

Taki komunikat wyświetla się po podłączeniu telefonu do radia. Próbowałem zmiany ustawień w telefonie łączności, nic to nie pomaga. Czy ktokolwiek miał podobne doświadczenia? Czy moze to być wina kabla USB-C,bo takim łączę telefon? A może to, że zamiast karty pamieci w telefonie jest druga karta SIM i telefon korzysta obecnie tylko z pamięci wewnętrznej ? 

Edytowane przez Grizli (wyświetl historię edycji)

byłęm na czacie ze wsparciem hyuawei, oczywiście okazało się, zę mam wyłączony tryb programistyczny i debugowanie USB. Po właczeniu, teraz Bolero od razu widzi i czyta pliki multimedialne z telefonu ale...ten błąd USB jeszcze występuje gdy ręcznie wybieram w mediach USB a Android auto, nie wykrywa i nie dodaje w menu  radia samochodu. 

Czy ktoś używałtego na telefonie Hyuawei lub Honor?

Na starym Huawei P8 działa bez problemu ale z romem Cyanogen Mod więc jeżeli używasz fabrycznego romu to niewiele Ci to da.
Działa AA, AAmirror i dotyk przez Bolero dla innych aplikacji niż mapy Google itp

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

W dniu 15.06.2018 o 20:08, Grizli napisał(a):
byłęm na czacie ze wsparciem hyuawei, oczywiście okazało się, zę mam wyłączony tryb programistyczny i debugowanie USB. Po właczeniu, teraz Bolero od razu widzi i czyta pliki multimedialne z telefonu ale...ten błąd USB jeszcze występuje gdy ręcznie wybieram w mediach USB a Android auto, nie wykrywa i nie dodaje w menu  radia samochodu. 
Czy ktoś używałtego na telefonie Hyuawei lub Honor?
Używam Huawei P20Pro (wcześniej P9 i Mate 10 Pro) i z żadnym nie miałem problemów.
Ja co prawda mam O3Fl z nowym Bolero, ale ja robię tak:
1. Paruję po bluetooth telefon z radiem
2. Podłączam telefon kablem USB-C do auta
3. Po włączeniu zapłonu telefon łączy się po bluetooth z telefonem, uruchamia się w telefonie Android Auto
4. Wybieram na radiu App, następnie AndroidAuto i już.

Jak chcę słuchać muzyki z pamięci telefonu, to wybieram Media, bluetooth i już.

Nie wiem czy u Ciebie będzie tak samo, ale Huawei bardzo dobrze współpracuje z Bolero.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Czyli laczysz sie przez bluta. Ja chce polaczyc przez AA , ktory mam zainstalowany w Honorze abym mogl korzystac np z navi na bolero. Z polaczeniem  bluetooth problemow nie mam, telefon ladnie wspolpracuje z. Bolero. Sprobuje Twojej metody ale mysle, ze po usb normalnie powinie tez aie połaczyc.

W dniu 13.06.2018 o 10:03, rrobert napisał(a):

Telefon znajduje ale jak chce go wybrać to pyta czy rozłączyć z bt potwierdzam i koniec i dale to samo 

Rozwiń  

Sorki, zapomniałem o Tobie @rrobert

zobacz na liście sparowanych telefonów czy nie masz już za dużo (chyba nie, bo piszesz, że po BT ci "łapie")

siri musi być włączona

tel sparowany po BT z radiem

kabelek podłączony (spróbuj z innym, rozumiem, że ORI lub MFI?)

sprawdź też w iP > ustawienia > ogólne > carplay - czy masz tam samochód

W dniu 18.06.2018 o 07:46, mikko1 napisał(a):

Używam Huawei P20Pro (wcześniej P9 i Mate 10 Pro) i z żadnym nie miałem problemów.
Ja co prawda mam O3Fl z nowym Bolero, ale ja robię tak:
1. Paruję po bluetooth telefon z radiem
2. Podłączam telefon kablem USB-C do auta
3. Po włączeniu zapłonu telefon łączy się po bluetooth z telefonem, uruchamia się w telefonie Android Auto
4. Wybieram na radiu App, następnie AndroidAuto i już.

Jak chcę słuchać muzyki z pamięci telefonu, to wybieram Media, bluetooth i już.

Nie wiem czy u Ciebie będzie tak samo, ale Huawei bardzo dobrze współpracuje z Bolero.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Rozwiń  

ad. 3 ten punkt mozna pominąć.

Jesli masz zainatlowane AA w telefonie nie musisz parować telefonu po BT ani uruchamiać aplikacji w telefonie. Wystarczy ze wepniesz kabal od telefonu do usb radia i sama ci AA wystartuje. Wystarczy tylko wowczas nacisnąć App na radiu

@up Wiem, w sumie trochę połączyłem instrukcje pierwszego parowania z każdorazowym użyciem. Normalnie jak już mam raz połączony telefon z autem po bt, to wystarczy podłączyć kabel i AA uruchamia się automatycznie :-)

W dniu 18.06.2018 o 09:59, Pieer napisał(a):

ad. 3 ten punkt mozna pominąć.

Jesli masz zainatlowane AA w telefonie nie musisz parować telefonu po BT ani uruchamiać aplikacji w telefonie. Wystarczy ze wepniesz kabal od telefonu do usb radia i sama ci AA wystartuje. Wystarczy tylko wowczas nacisnąć App na radiu

Rozwiń  

No właśnie, mi się nic na radiu nie wyświetla po połączeniu. Tylko wyskakuje łąćzenie USB.....kilka sekund kręci i komunikat-BŁąd urzadzenia USB. Czyli radio widzi tel, zresztą kobinowałem z telefonem w opcjach programistycznych i nagle wyświeliło mi cały katalog plików w telefonie - systemowy jak z menadżera Windows. Mogłęm sobie radiem grzebać w telefonie. Jednak, to o co mi chodzi, nie chce działczyć. Jutro spróbuję na P9LITE, kolega ma. 

Samsung S8 i Amundsen w Octavii 3 po lifcie nie daje rady odpalić zawartości telefonu na wyświetlaczu radia...Przerobiłem wszystkie możliwe chyba tutoriale i połączenia  min z LG mirrordrive i rockscoutem...jedyne co udalo mi się osiągnąć to chwilowe ukazanie się zawartości wyświetlacza telefonu w radiu i zonk.Prosze o pomoc krok po kroku

Edytowane przez Wentylator
Gramatyka (wyświetl historię edycji)

• 2 miesiące temu...
  W dniu 21.06.2018 o 18:13, Wentylator napisał(a):

Samsung S8 i Amundsen w Octavii 3 po lifcie nie daje rady odpalić zawartości telefonu na wyświetlaczu radia...Przerobiłem wszystkie możliwe chyba tutoriale i połączenia  min z LG mirrordrive i rockscoutem...jedyne co udalo mi się osiągnąć to chwilowe ukazanie się zawartości wyświetlacza telefonu w radiu i zonk.Prosze o pomoc krok po kroku

Rozwiń  

Jest problem chciałem odpalić na Samsungu S7 i A5 z Oreo 8 tylko działa AA i Car Mode słabo.

Natomiast Samsung S5 i S5Neo antek 6.1.0 dziala ML i AA i tych smartwonów używam z LG Mirror Drive 1.2.1.2.

Mam co potrzebuje ?