Jump to content

Sprężyny obniżajace Eibach Sportline

Namo

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Namo changed the title to Sprężyny obniżajace Eibach Sportline
  • 2 weeks later...

Wiem że KW ma opcję pod DCC, właśnie zakupiłem wariant2 z KW. Czekam na ustawienia zbieżności. Co do zakupu to polecam JDL Performance. Chłopaki mają wiedzę i potrafią doradzić;) z tym DCC podpytaj u nich e21d47e04cdced2e25be36d1a1b4c25c.jpg

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

• 3 weeks later...

Panowie, zależy mi na lepszym prowadzeniu. Nie chcę żeby była za nisko (maks 20-25mm). Plan jest na lato założyć 18' i dystanse. Pytanie, które będą lepsze i gdzie znajdę takie sprężyny? Na stronie do silników 1.4 widzę tylko 35-40mm i więcej. 

https://eibach.pl/sprezyny-obnizajace-eibach-sportline-skoda-octavia-5e3-e20-15-021-03-22-pi-3793.html

https://eibach.pl/sprezyny-obnizajace-eibach-pro-kit-skoda-octavia-5e3-e10-79-010-03-22-pi-3788.html

Co rozumiem przez lepsze prowadzenie - brak nadmiernego kołysania się i trochę sztywniejsze zawieszenie (nie do przesady).

Ok, dziękuję za odpowiedź. Czyli podsumowując - mając 1.4TSI mam szukać od 2.0TSI O3 RS, najlepiej komplet amortyzatory + sprężyny. Widzę, że jest mało ofert (praktycznie zero) na takie coś. Nie ma alternatywy ew. Eibach'a, który spełniłby moje oczekiwania? Generalnie nie chcę żeby było za nisko. Te -25mm mogę przeboleć ale to maks. A patrząc na zestawy tak jak wspominałem do tego silnika jest -35/40mm.. 

• 2 months later...

Szybkie pytanie.

Mierzył ktoś wysokość zawiasu przed i po montażu sprężyn Pro Kit? Jakiś miesiać temu założyłem u siebie i samochod nie siadło praktycznie wcale. Jedyna różnica to 5mm na przedniej osi i tak zaczynam się zastanawiać o co kaman. Teraz jest 66.5mm przód i 67mm tył.

20190403_191006.jpg

Edited by mihau (see edit history)

To teraz zobacz jaki numer kupiłeś i zadzwoń do Eibach, dla tego że do RS o tym silniku masz chyba 3 wersje. I z tego co czytałem po forach to one się różnią.... Skutkiem moze być to, że ci nie siadło i nie liczyłbym na to że opadnie.

Edited by AdiRuti (see edit history)

Kontaktowałem się z Eibach Polska i wszystko jest dobrane dobrze. Sprawdziłem jeszcze numer sprężyn, bo koleś powiedział, że zdarzają się przypadki, że opakowanie dobre, a sprężyny złe i też się wszystko zgadza. Już nie wiem o co kaman.