Jump to content

Enriquez

Recommended Posts

Ok. Jak dorwę interfejs to będę dalej działał. Póki co kamerka leci do szuflady. 

Przynajmniej mam narazie spryskiwacz. Reszta musi poczekać. 

Enriquez dziękuję za wszelkie informacje. 

Dla zainteresowanych porównanie kamery Low z High. 

Optyka wyraźnie inna. Jak myślę dlatego potrafi lepiej oddalać w razie potrzeby i inne bajery

20170620_014228.thumb.jpg.1a72a5e395ea2e57f935dd5d0b471fd6.jpg

Edited by Bandini (see edit history)

• 4 weeks later...

No i zawitał do mnie interfejs VCP więc mogę wrócić do tematu kamery.
Z racji iż jestem nowym użytkownikiem tego wspaniałego ustrojstwa będzie potrzebne Wasze wsparcie.
Rozumiem, że taką nową RVC należy uzupełnić o soft, którego fabrycznie w niej nie ma.
Teraz pytanie. Gdzie go znaleźć i jak go załadować?
Nadmienię, że próba wgrania procedurą (podobnie jak w przypadkuo VIM dpowiedniego pliku ZDC) skutkuje błędem i nic nie zmiena.
Wszystkich zorientowanych mniej lub więcej w temacie VCP proszę o pomoc.

Napisz do tego gościa.
Superb MY2017 RVC retrofit - No End of Line Programming Error

https://r.tapatalk.com/shareLink?share_fid=80832&share_tid=2114&url=https%3A%2F%2Fvcp-forum%2Ede%2Fviewtopic%2Ephp%3Ft%3D2114&share_type=t

On ci to zrobi zdalnie, ale nie powie jak. Taki już jest.

Mam klamkę z kamerą od Tiguana z Kanady.

Jak podłączyłem pod TV w domu to działa (obraz bez linii parkowania) i wykrywa sygnał jako NTSC 3.58

Generalnie wychodzi z niej szara fakra i zasilanie +/-

Próbowałem ją podłączyć w aucie i zakodowalem jak LOW ale przy pierwszej próbie wrzucenia wstecznego wyrzucalo brak sygnału a przy następnej już nie działały czujniki do czasu skasowania błędu.

Czy jest szansa żeby ją zastosować z MIB2 Bolero z BT ?

Nie zależy mi na żadnych liniach więc jak nie to pozostaje mi wrzucić chinczyka który wrzucał @Pieer

W sumie to w tym Tiguanie chyba była podłączona przez jakiś moduł, ale z drugiej strony wspominaliscie że radio ogarnie sygnał video nawet z aparatu.

Pozostaje opcja, że niedokładnie wpiąłem w radio..

Edited by mcq (see edit history)

Czyli z tej kamery powinienem zobaczyć obraz bez żadnych lini parkowania na radiu?

Te adaptery zewnętrzne tylko dodają ewentualnie linie?

W takim razie domyślam się że źle zarobiłem pin, albo nie wpieło się dokładnie..

Potrzebuje https://sklep.martos.com.pl/adapter-kamery-cofania-mib-std2-vw-skoda-p-206.html\

@pab567 nie masz jakieś przesyłki od nich w najbliższym czasie to bym się podłączył ;)

• 2 weeks later...

Cześć, przeczytałem cały wątek ale nie do końca kumam co i jak.

Interesuje mnie dołożenie kamerki do mojej O3 2014r, radio Bolero bez BT. Może to być kamera LOW lub nawet taka z alle.. montowana w miejsce oświetlenia rejestracji. Wystarczy że kupię takową kamerkę i zakoduje czy jeszcze coś potrzebuję aby to działało?

1 godzinę temu, Cube napisał:

Kupujesz kamerę, ciągniesz kilka przewodów, kodujesz i tyle.

Ok czyli zasilanie kamery podpinam do swiatła wstecznego, a chinch odcinam i podłaczam pod dwa piny z tyłu radia i koduje tak?

Duża będzie różnica w jakości między np taką kamerką a taką z alliexpres montowaną w miejsce klamki? 

I którą ewentualnie z alliexpres polecacie? Tylko nie wiem jaki mam rozmiar klamki w swoim kombi a nie mam chwilowo jak sprawdzic

Dzięki za odpowiedzi